ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ημερίδα για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ στις 10.5.2018 στο OTE Academy στο Μαρούσι


ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι επενδύσεις Α.Π.Ε. -και ειδικότερα αιολικών πάρκων- ενώπιον των διαγωνισμών και του νέου μηχανισμού στήριξης
Διαβούλευση και εκπαίδευση ενόψει της πρώτης προκήρυξης

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Αμφιθέατρο OTE Academy
Πέλικα & Σπάρτης 1, Μαρούσι 151 22

Περιεχόμενο Ημερίδας
Ο κλάδος της αιολικής ενέργειας και γενικότερα των Α.Π.Ε. διάγει τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση από το 1994. Η μετάβαση στο νέο μηχανισμό στήριξης διαφορικής προσαύξησης (feed-in premium) και διαγωνισμών όπως και η απευθείας συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θέτει το πλαίσιο για μεγάλη ανάπτυξη των Α.Π.Ε στο ορίζοντα του 2030.
Ταυτόχρονα, η μετάβαση στο νέο περιβάλλον εγείρει προκλήσεις και ερωτήματα που πρέπει μελετηθούν και να απαντηθούν ορθά.
Υπό το φως των ανωτέρω και της επικείμενης πρώτης προκήρυξης της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας από τη ΡΑΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ οργανώνει μια Ημερίδα που φιλοδοξεί να είναι Ημερίδα Εργασίας, δηλαδή να μην θέσει απλά προβληματισμούς αλλά να απαντήσει σε πρακτικά ερωτήματα με στόχο -μεταξύ άλλων – την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού της ΡΑΕ για νέα αιολικά πάρκα.
Η Ημερίδα οργανώνεται σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα θα συζητήσουν και θα θέσουν το πλαίσιο της χρηματοδότησης των επενδύσεων υπό το νέο καθεστώς.
Το πρώτο μέρος απευθύνεται σε υψηλά και μέσα στελέχη των επιχειρήσεων και του κλάδου της αιολικής ενέργειας που ασχολούνται με την χρηματοδότηση και δανειοδότηση των επενδύσεων.
Το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει:
-     αναλυτική παρουσίαση της πρώτης προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και απαντήσεις συγκεκριμένων αποριών και ερωτήσεων,
-     πρακτική εξάσκηση και on line εκπαίδευση επί του πληροφοριακού συστήματος του διαγωνισμού με προσομοίωση δημοπρασίας.
Το δεύτερο μέρος απευθύνεται σε στελέχη του κλάδου και των επιχειρήσεων που αναμένεται να θέσουν πρακτικές και λεπτομερείς ερωτήσεις που θα αφορούν την προκήρυξη με στόχο την άντληση από τη ΡΑΕ χρηστικών πληροφορικών και διευκρινίσεων.

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα
09:15 – 10:00   Προσέλευση - Εγγραφές
10:00 – 11:30   Χρηματοδότηση επενδύσεων Α.Π.Ε. και ειδικότερα αιολικών πάρκων στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Συμμετέχουν:
Εκπρόσωποι ΡΑΕ και των τραπεζών Alpha, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς (tbc)
11:30 – 11:45   Διάλλειμα
11:45 – 12:10   Παρουσίαση της προκήρυξης για τον πρώτο διαγωνισμό
Εισηγητές:
Εκπρόσωποι της ΡΑΕ
Εκπρόσωποι της CosmoONE Hellas www.cosmo-one.gr
12:10 – 13:30   Συζήτηση – Ερωτήσεις με τους εκπροσώπους της ΡΑΕ για την προκήρυξη
13:30 – 14:30   Διάλλειμα – Ελαφρύ γεύμα
14:30 – 16:00   Εκπαιδευτικά σεμινάρια με on-line προσομοίωση της διαδικασίας του διαγωνισμού, ανά ομάδες των 20-25 ατόμων, από την CosmoONE

Πρακτικές πληροφορίες
-     Πιθανή ειδική διαδικασία ή όροι εγγραφής (ειδικά για την on-line προσομοίωση) θα ανακοινωθούν έγκαιρα εάν απαιτηθεί.
-     Πληροφορίες για το χώρο διεξαγωγής και χάρτης πρόσβασης υπάρχουν στο ακόλουθο link

Χορηγίες
Η Ημερίδα προσφέρεται για χορηγικές δράσεις με σκοπό την αρτιότερη οργάνωσή της, την ενίσχυση της ΕΛΕΤΑΕΝ και την προβολή των χορηγών. Πληροφορίες στο info@eletaen.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]