Οι Lloyds "στέλνουν" το ψηφιακό νόμισμα κάτω από τα 8.000 δολάρια

Η Lloyds, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αγγλίας απαγόρευσε στους πελάτες κατόχους πιστωτικών καρτών της, να αγοράζουν bitcoin με την κάρτα τους, απειλώντας τους με αποκλεισμό από τις υπηρεσίες της τράπεζας.

Ο λόγος για αυτή την απαγόρευση και την "απειλή" προς τους 9.000.000 πελάτες της τράπεζας, δεν είναι άλλος από την έλλειψη σταθερότητας του bitcoin, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες. 

Σύμφωνα με υπολογισμούς της τράπεζας, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της, έχουν αγοράσει bitcoin χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την ραγδαία άνοδο που παρουσίασε το ψηφιακό νόμισμα στο τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα τώρα που παρουσιάζει απώλειες πάνω από 50% να έχει οδηγήσει πάρα πολλούς καταναλωτές σε απώλειες του κεφαλαίου τους. 

Ξεκινώντας από σήμερα, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της τράπεζας, που περιλαμβάνει αυτές των Halifax, Bank of Scotland και MBNA θα είναι αποκλεισμένοι από την αγορά κρυπτονομισμάτων, σε μια κίνηση που όπως δείχνει θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. 

Όλες αυτές οι απαγορεύσεις έχουν λειτουργήσει καταλυτικά για το bitcoin και όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, τα οποία παρασύρονται στην δίνη του. Το πιο διάσημο ψηφιακό νόμισμα καταγράφει πτώση που αγγίζει αυτή τη στιγμή το 9,5%, έχοντας πέσει κάτω από τα 8.000 δολάρια, ενώ νωρίτερα η πτώση του είχε φτάσει και το 14,5%.



emea.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα