John Paul DeJoria: Αντιμετωπίστε τους ακριβώς όπως θα θέλατε να αντιμετωπίζουν εσάς

Χρυσός Κανόνας από τον John Paul DeJoria

ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ – ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ: ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ JOHN PAUL MITCHELL SYSTEMS. ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ PATRON TEQUILA

Υπάρχει η έννοια του αριθμού του προσωπικού κι έπειτα υπάρχει η έννοια της αποτελεσματικότητας του προσωπικού. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν μερικές φορές δέκα άτομα για να κάνουν τη δουλειά τριών. Ποια είναι η απάντηση σε όλο αυτό; Είναι ένα βασικό πράγμα που γυρίζει πίσω στον νόμο τού να μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Αντιμετωπίστε και αμείψτε το προσωπικό σας ακριβώς όπως θα θέλατε να αντιμετωπίζουν εσάς εάν ήσασταν στη θέση τους. Τώρα, πώς λειτουργεί αυτό; Η John Paul Mitchell Systems βρίσκεται σε σχεδόν 100 χώρες. Έχουμε παρουσία εδώ και 37 χρόνια. Το προσωπικό μας αριθμεί λιγότερα από 100 άτομα. Μόνο δύο άτομα έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία μας. Δεν θέλουν. Περνούν τόσο καλά.

Κάποιος κάποτε ρώτησε τον Francisco Alcaraz, τον ιδιοφυή οινοπνευματοποιό που δημιούργησε όλες τις συνταγές για την Patrοn: "Ποιο είναι το μυστικό;", "Γιατί η Patrοn είναι τόσο καλή;", "Γιατί οι άνθρωποι πάντα επιστρέφουν;". Εκείνος είπε: "Το μυστικό είναι πολύ απλό. Λέγεται αγάπη. Σε όλους μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά, αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Δεν θέλουμε ποτέ να φύγουμε. Θέλουμε κάθε φιάλη να αντανακλά εμάς".

Με την Patrοn, 53 άτομα αγγίζουν κάθε μπουκάλι. Αυτό είναι μια πολύ πρακτική δουλειά και όλα είναι προϊόν αγάπης. Εάν εργάζεστε για μένα στην πρωινή βάρδια, έχετε ένα δωρεάν γεύμα από σεφ. Εάν εργάζεστε για μένα τη νύχτα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, έχετε ένα δωρεάν γεύμα και ένα δείπνο από σεφ. Θέλετε να προσευχηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας; Κατασκευάσαμε ένα παρεκκλήσι ακριβώς στη μέση της ισπανο-γαλλικής χασιέντας του 17ου αιώνα. Σε όλες τις επιχειρήσεις μας ακολουθούμε ακριβώς τον ίδιο κανόνα.

Εάν αγαπάς τους ανθρώπους σου και φροντίζεις να γνωρίζουν ότι τους δίνεις πράγματα πίσω και δεν μαζεύεις όλα τα λεφτά για τον εαυτό σου, θέλουν να είναι μαζί σου.

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη



capital.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα