Eli Broad: Τις αλλαγές στον κόσμο τις φέρνουν οι παράλογοι

O Eli Broad περί Παραλογισμού

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ (ΚΒ HOME, SUNAMERICA). ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αν κοιτάξετε όλες τις εταιρείες στη νέα οικονομία, είτε πρόκειται για την Amazon, την Uber, το Facebook είτε την Google, δεν μπορεί να τις έχουν φτιάξει λογικοί άνθρωποι. Ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο είχε πει ότι ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο, ο παράλογος άνθρωπος όχι. Επομένως, όλη η πρόοδος προέρχεται από παράλογους ανθρώπους. Νομίζω ότι η γυναίκα μου μου έδωσε μια πλακέτα με αυτή την επιγραφή λίγο μετά τον γάμο μας.

Το να είμαι παράλογος μου επέτρεψε να κάνω πράγματα όπως το να εγκαταλείψω το επάγγελμα της λογιστικής για να ξεκινήσω μια κατασκευαστική εταιρεία. Να πάρω έπειτα μια παραδοσιακή εταιρεία ασφαλειών ζωής και να τη μετατρέψω σε εταιρεία συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, την οποία στη συνέχεια πουλήσαμε στην AIG έναντι $18 δισ., πράγμα που μου επέτρεψε να αφοσιωθώ στο φιλανθρωπικό μου έργο.

Πιστεύω ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τη συμβουλή ότι οι παράλογοι άνθρωποι φέρνουν τις αλλαγές. Δεν έχω ακόμη συναντήσει έναν επιστήμονα που να θέλει να διατηρήσει το status quo. Ελπίζω ότι οι φιλάνθρωποι θα κάνουν πράγματα που η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει. Στη φιλανθρωπία δεν ανησυχούμε μην απολυθούμε. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

*Από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη
 
capital.gr
 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα