Ιδρύεται η Παγκόσμια Ένωση Τσιμέντου και Σκυροδέματος

Εννέα κορυφαίες εταιρίες του κλάδου τσιμέντου και σκυροδέματος ίδρυσαν την Παγκόσμια Ένωση Τσιμέντου και Σκυροδέματος (Global Cement & Concrete Association (GCCA), μία προοδευτική, νέα ένωση, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεισφοράς του κλάδου στις αειφόρες κατασκευές.

Η Ένωση θα εστιάζει στην ώθηση των εξελίξεων στις αειφόρες κατασκευές, με στόχο τη βελτίωση της συνεισφοράς του κλάδου τσιμέντου και σκυροδέματος σε πληθώρα παγκόσμιων κοινωνικών και αναπτυξιακών προκλήσεων. Για το σκοπό αυτό, η Ένωση θα προωθεί την ανάπτυξη ανθεκτικών και περιβαλλοντικά φιλικών κτηρίων και υποδομών σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς το σκυρόδεμα αποτελεί πλέον το προϊόν με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο μετά το νερό, τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για το νέο αυτόν οργανισμό είναι η αειφόρος ανάπτυξη και αστικοποίηση, καθώς και η άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, η Ένωση επιδιώκει την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της κατασκευής, σε συνεργασία τόσο με κλαδικές ενώσεις όσο και με καταξιωμένους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και καινοτόμους.

Με τον τρόπο αυτό, η Ένωση φιλοδοξεί να δείξει πώς συγκεκριμένες λύσεις μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παγκόσμιων κατασκευαστικών προκλήσεων και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, επιδεικνύοντας, ταυτόχρονα, υπεύθυνη ηγετική στάση στην κατασκευή και χρήση τσιμέντου και σκυροδέματος.

Η Παγκόσμια Ένωση Τσιμέντου και Σκυροδέματος, με έδρα το Λονδίνο, θα είναι υπό την καθοδήγηση διεθνών εταιριών τσιμέντου, και το έργο της θα συμπληρώνει και θα υποστηρίζει το έργο των υφιστάμενων εθνικών και περιφερειακών ενώσεων. Στην Ένωση μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί τσιμέντου από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τον οργανισμό, ενώ θα αναπτυχθούν και συνεργασίες με άλλους οργανισμούς που έχουν το ίδιο όραμα. Τα ιδρυτικά μέλη της Παγκόσμιας Ένωσης Τσιμέντου και Σκυροδέματος είναι οι LafargeHolcim, CEMEX, CNBM, CRH, Dangote, Eurocement, HeidelbergCement, Taiheiyo και Votorantim.



businessnews.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα