ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

ΤτΕ: Πάνω από 700 δισ το κόστος της κλιματικής αλλαγής για τη χώρα μας

Τεράστιο θα είναι το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την ελληνική οικονομία στην περίπτωση που δεν υπάρξει δράση για την αντιμετώπιση της τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με ειδική μελέτη της ΤτΕ η σωρευτική ζημιά για την ελληνική οικονομία μέχρι το έτος 2100 θα φθάσει τα 701 δισ ευρώ, κοινώς τέσσερις φορές το σημερινό ετήσιο ΑΕΠ της χώρας!

Οι σχετικές έρευνες που έχουν γίνει αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τους κινδύνους από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς αναμένεται να έχει σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς στην Ελλάδα, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας, σε απώλεια κεφαλαίου και σε επιπλέον δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η διεπιστημονική Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής που συγκροτήθηκε απ' την ΤτΕ το 2009 με στόχο τη μελέτη των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας, έχει συντάξει το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ακαδημία Αθηνών, και πλέον βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού πρότασης που θα εξειδικεύει την εφαρμογή της.

Στο πλαίσιο των ενεργών δράσεων που έχουν αναληφθεί απ' την ΤτΕ, ο διοικητής της, Γ. Στουρνάρας θα λάβει μέρος στην περιφερειακή συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση, που οργανώνεται από το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας, έχει ως αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, τις μακροοικονομικές συνέπειές της, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτές να μετριαστούν. Στη συνάντηση θα μετάσχουν ανώτερα στελέχη των δύο διεθνών οργανισμών, υπουργοί και διοικητές ή υποδιοικητές κεντρικών τραπεζών από την Ιταλία, τη Μάλτα, τον Άγιο Μαρίνο, την Αλβανία, το Ανατολικό Τιμόρ και τη φιλοξενούσα Πορτογαλία.


newmoney.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]