ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Μπαίνουν στις ράγες από Φεβρουάριο τα τρένα της Rail Gargo Logistics

Της Μαριάννας Τζάννε

Τη σύμβαση για την ενοικίαση τεσσάρων μηχανών από την ΓΑΙΑΟΣΕ πρόκειται να υπογράψει την επόμενη εβδομάδα η Rail Gargo Logistics, ανοίγοντας το δρόμο για έναρξη από τον επόμενο μήνα των δοκιμαστικών δρομολογίων Σίνδος - Ειδομένη με προορισμό των εμπορευμάτων την Κεντρική Ευρώπη.

Αντίστοιχη συμφωνία θα υπάρξει και με την ΕΕΣΣΤΥ για την συντήρηση του τροχαίου υλικού. Η εταιρεία που ελέγχουν οι Αυστριακοί σιδηρόδρομοι και η Goldair που δραστηριοποιείται στους τομείς των logistics και της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, θα αρχίσει σταδιακά να ξεδιπλώνει το αναπτυξιακό της σχέδιο, το οποίο προβλέπεται μέχρι τα τέλη του χρόνου να καλύπτει τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αθήνα -Προμαχώνας.

Η Rail Gargo Logistics, είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που αποφασίζει να διεισδύσει στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών με δικά της βαγόνια. Τη σχετική σύμβαση πρόσβασης στην σιδηροδρομική υποδομή του ΟΣΕ είχε υπογράψει από τον περασμένο Οκτώβριο. Εκκρεμούσαν οι δύο συμβάσεις για την μίσθωση 2 ντιζελοκίνητων και 2 ηλεκτροκίνητων μηχανών αλλά και η συντήρηση του τροχαίου υλικού που πρόκειται να υπογραφούν στις 17 Ιανουαρίου.

Η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει κρύψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην έναρξη λειτουργίας της νέας δραστηριότητας που είναι οι εκτεταμένες συντηρήσεις για τις μηχανές αλλά και η έλλειψη μηχανοδηγών. Η Goldair είναι επίσης μέλος της κοινοπραξίας "ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair" που έχει αναλάβει την παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο σε έκταση 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ. Με βάση το συμπληρωματικό μνημόνιο, η σχετική σύμβαση, η οποία βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Παράλληλα προβλέπεται η προκήρυξη ενός νέου διαγωνισμού για την παραχώρηση του υπολοίπου συγκροτήματος του Θριασίου που θα γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μέχρι τον Ιούλιο, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, θα έχουν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Για το νέο ΣΔΙΤ ενδιαφέρον εκτός από την Goldair αναμένεται να εκδηλώσει και η Κινεζική Cosco, η οποία φαίνεται να έχει συμφωνία για την επίμαχη έκταση και με τους Ιταλικούς σιδηροδρόμους που είναι τα νέα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
newmoney.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]