LinkedIn: Κάτι περισσότερο από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης

«Πρέπει πρώτα να φτιάξεις την σελίδα σου στο LinkedIn» ήταν η συμβουλή που μου είχε δώσε ένας φίλος μου, όταν ήθελα να αλλάξω εργασία. Η αλήθεια είναι πως με περισσότερους από 500 εκατ. χρήστες σε περισσότερες από 200 πόλεις και με 2 καινούργια μέλη να εγγράφονται στην πλατφόρμα κάθε δευτερόλεπτο, σίγουρα το LinkedIn είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα για επαγγελματίες στον κόσμο.

Η δυναμική αυτή είναι που κάνει αυτό το κοινωνικό αυτό μέσο να ξεχωρίζει στη «μάχη» των social media και να αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο για κάθε φοιτητή, εργαζόμενο και επαγγελματία.

Ο λόγος είναι απλός. Το LinkedIn προσφέρει πολλά περισσότερα από τη δυνατότητα να συνδεθείς με άλλους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα μαθήματα μέσω του LinkedIn Learning

Ζούμε σε μια εποχή που οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς και καλούμαστε να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας σειράς από online courses, τόσο για «hard», όσο και για «soft skills». Τώρα μπορείτε να μάθετε πώς να γίνετε manager απ’ τον καναπέ σας. Το καλύτερο; Ο πρώτος μήνας είναι εντελώς δωρεάν!

Career Advice: Βρες τον δικό σου μέντορα

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τον ρόλο των μεντόρων, ανεξάρτητα με το που βρίσκεται ένας επαγγελματίας στην ιεραρχία. Το LinkedIn σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να συνδεθείτε άμεσα με τους κορυφαίους επαγγελματίες κάθε κλάδου και να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν. Σύμφωνα με έρευνα του μέσου, πάνω από το 80% των επαγγελματιών έχει δηλώσει πώς θα ήθελε να έχει έναν μέντορα ή να γίνει μέντορας για κάποιον άλλον. Μάλιστα, πάνω από τους μισούς δεν ήξεραν από που να ξεκινήσουν ή είχαν ήδη αντιμετωπίσει δυσκολίες με την εύρεση του κατάλληλου μέντορα.

Το Career Advice δίνει τη δυνατότητα πλέον σε εκατομμύρια άτομα να βρουν εκείνον τον άνθρωπο που θα τους δώσει τις πιο σωστές συμβουλές, είτε αυτό αφορά στην επαγγελματική καριέρα που πρέπει να ακολουθήσουν, είτε σε συμβουλές για συγκεκριμένα projects.


Το LinkedIn στην υπηρεσία των πωλητών

Οι premium υπηρεσίες του LinkedIn δεν περιορίζονται μόνο στη δυνατότητα αποστολής InMail μηνυμάτων – αντίθετα αποτελούν το δυνατό «χαρτί» για όσους εργάζονται στις πωλήσεις και στο μάρκετινγκ. Έτσι, το LinkedIn Sales Navigator είναι η «αγαπημένη» λέξη των salespeople. Αυτό το εργαλείο κοινωνικής πώλησης διευκολύνει την εύρεση prospects μέσα από μια σειρά εργαλείων, βοηθώντας τις εταιρείες να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους.

Οι «πραγματικές» συνομιλίες

Ίσως ένα απ’ τα πιο καινοτόμα βήματα που έκανε η πλατφόρμα ήταν η δημιουργία της ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο. Η «πράσινη κουκίδα», όπως πολλοί ονόμασαν την νέα εμφάνιση του messaging στο LinkedIn, δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε πότε κάποιος είναι ενεργός. Η δυνατότητα να μιλήσεις «ζωντανά» με κάποιον εκείνη την στιγμή, αντικαθιστά σε έναν βαθμό τις συναντήσεις σε πραγματικό χώρο και επιβεβαιώνει πως το LinkedIn πραγματικά συνδέει κόσμο. Όπως είχε δηλώσει και η Julie Inouye, Senior Director of Corporate Communications & Marketing του LinkedIn, «τα νέα στοιχεία LinkedIn δείχνουν ότι πάνω από το ένα τρίτο των μελών είχαν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω περιστασιακών συνομιλιών και μηνυμάτων στο LinkedIn. Γνωρίζοντας πώς η σωστή στιγμή είναι το παν όταν ξεκινάς μια συζήτηση, κάναμε πιο εύκολο για τους χρήστες να βλέπουν πότε ο συνομιλητής τους είναι διαθέσιμος».

Το LinkedIn είναι το νέο Instagram

Μπορεί στην αρχή οι φωτογραφίες να μην έκαναν συχνά την εμφάνιση τους στο feed των χρηστών, αλλά σήμερα πάνω από το 57% των χρηστών επισκέπτονται την πλατφόρμα από τα κινητά τους τηλέφωνα. Επιπλέον το LinkedIn αναφέρει πώς τα posts με φωτογραφίες έχουν 98% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν σχόλια. Αυτό σημαίνει πώς πλέον το εικαστικό κομμάτι έχει γίνει απαραίτητο, αν θέλετε τα άτομα με τα οποία είστε συνδεδεμένοι να αλληλοεπιδρούν μαζί σας!

Βιογραφικό με ένα «κλικ»

Κλείνοντας με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε αυτό το άρθρο, το βιογραφικό είναι η επαγγελματική μας ταυτότητα. Είναι αυτό που μας καθορίζει (και ξεχωρίζει) στον εργασιακό κόσμο. Εάν είναι σωστό, θα μας δώσει το «κλειδί» για την επόμενη επαγγελματική πόρτα.

Σύμφωνα με την Microsoft, πάνω από το 70% των χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν έρθει η στιγμή να συντάξουν το βιογραφικό τους και να καταγράψουν τι έχουν κάνει. Αντίστοιχα, το 50% δεν μπορεί να προσαρμόσει το βιογραφικό του, όταν στοχεύει σε συγκεκριμένη θέση.

Για να δώσουν λύση στο πρόβλημα αυτό, Microsoft και LinkedIn συνεργάζονται και παρουσιάζουν το Resume Assistant, powered by LinkedIn. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη για τους συνδρομητές των Office 365 (Office Insiders program) και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βελτιώσουν την εμφάνιση του βιογραφικού τους κατευθείαν μέσω του Word.


* Η Τέτα Καραμπίνη είναι BD & Academic Affairs Manager στο ReGeneration



fortunegreece.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα