Η Ικτίνος παίρνει πίσω την έκταση στη Σητεία

Μια… σπάνια αντίστροφη πώληση ακινήτου έγινε στην Ελλάδα. Ο λόγος για την επαναγορά από την εταιρεία Ικτίνος, ακινήτου 2.800 στρεμμάτων στη Σητεία που είχε πουλήσει το 2006 στον όμιλο Dolphin του γνωστού επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Πρόκειται για την έκταση η οποία προορίζεται για να αξιοποιηθεί με την ανάπτυξη του μεγάλου τουριστικού project «Sitia Bay Golf Resort» το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια στα χαρτιά.

Πριν από 12 χρόνια, όταν τα… δελφίνια του Καμπουρίδη αγόραζαν τα πάντα στην Ελλάδα, η οικογένεια Χαϊδά, βασική μέτοχος της Ικτίνος, πούλησε την έκταση των 2.800 στρεμμάτων. Ουσιαστικά είχε πουλήσει το 80% με σκοπό να προχωρήσουν στην από κοινού εκμετάλλευση του ακινήτου.

Τώρα που η Dolphin επιχειρεί να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία, απευθύνθηκε στον «συνεργάτη» και πρώην ιδιοκτήτη ο οποίος πριν μερικές ημέρες έκλεισε συμφωνία για την επαναγορά της έκτασης και την αξιοποίησή της, όποτε η Ικτίνος βρει επενδυτή. Αλλωστε, πρόκειται για μια επένδυση που μπορεί να ξεπεράσει τα 300 εκατ. και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα κατασκευαστεί πεντάστερο ξενοδοχείο, πολυτελείς τουριστικές κατοικίες σε δύο ζώνες, κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa), συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, και μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών.

Η Ικτίνος υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία Dolphin CI Thirteen Ltd για την εξαγορά του ποσοστού 79,656% που κατέχει στην κυπριακή εταιρία Latirus Ltd, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου. H Ικτίνος Ελλάς κατέχει ήδη το υπόλοιπο 20,344% της ίδιας εταιρίας και με την εξαγορά αυτή, θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της εταιρίας Latirus Ltd. Η κυπριακή εταιρία Latirus Ltd, κατέχει το ποσοστό 97,60% της εταιρίας Ικτίνος Ελλάς Τεχνική και Τουριστική ΑΕ, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της έκτασης και πρόκειται να αναπτύξει τη σύνθετη τουριστική επένδυση.

Η τιμή εξαγοράς του ποσοστού αυτού (79,656%), ανέρχεται σε 14- 15 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο καταβολής, ενώ με την υπογραφή της συμφωνίας καταβλήθηκε το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ και εξαγοράστηκε ποσοστό 7,966% της εταιρίας και έτσι σήμερα η Ικτίνος, κατέχει το 28,31% της Latirus Ltd.

Υπενθυμίζεται οτι τον Ιούνιο του 2016 εκδόθηκε Προεδρικό διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται το πολεοδοµικό σχέδιο της περιοχής σε έκταση 204,712 στρεµµάτων περίπου 


ered.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα