Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων: Κλείνει 30 χρόνια από την ίδρυσή του

Τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του κλείνει, φέτος, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Στις τρεις αυτές δεκαετίες ο ΣΕΜΑ, έχοντας την αμέριστη στήριξη των μελών του, παρέμεινε με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή κρούσης της ασφαλιστικής αγοράς, αγωνιζόμενος για τη στήριξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, την αναγνώριση της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει ο μεσίτης ασφαλίσεων στη διαδικασία διαμεσολάβησης και, τα τελευταία χρόνια, για την ταχύτερη επιστροφή της οικονομίας στην ομαλότητα και της κοινωνίας στην κανονικότητα.

Για τον ΣΕΜΑ οι προκλήσεις των επομένων ετών παραμένουν πολλές. Η πλήρης προσαρμογή του μεσίτη ασφαλίσεων στα νέα δεδομένα όπως αυτά θα διαμορφωθούν από την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας IDD αλλά και του νέου κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες, οι ανατροπές που επέρχονται από την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων μέσω και των νέων εναλλακτικών δικτύων διανομής που δημιουργούνται, η πορεία που πρέπει να διανύσουν οι διαμεσολαβούντες μέσα από μια διαδικασία γενικότερης αναδιάρθρωσης και συγκέντρωσης του κλάδου, όπως και η διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, είναι μερικά μόνο από τα μέτωπα τα οποία ήδη καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μεσίτες ασφαλίσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου, ευχαριστεί όσους στο διάστημα αυτό συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση του φορέα καταθέτοντας και υποστηρίζοντας τις ιδέες τους, όπως και τα μέλη του ΣΕΜΑ για τη διαρκή και αμέριστη συμπαράστασή τους. Όπως τονίζει «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, καθώς και συναίσθηση της κρισιμότητας της περιόδου και των χρόνιων προβλημάτων απέναντι στα οποία βρίσκεται η αγορά, αλλά και των προοπτικών που έχει ο κλάδος να αναβαθμίσει το ρόλο του στην οικονομία και την κοινωνία, ο ΣΕΜΑ και τα μέλη του θα συνεχίσουν να διεκδικούν το μέγιστο, για την ασφαλιστική αγορά και τα εκατομμύρια των Ελλήνων Καταναλωτών που την εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώντας ότι η προστασία μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης θα πρέπει να αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας είτε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό».

Σημειώνεται ότι, ο ΣΕΜΑ με αφορμή τον εορτασμό των 30 ετών παρουσίας του στον κλάδο, σχεδιάζει φέτος συντονισμένες πρωτοβουλίες & δράσεις, μέσα από τις οποίες θα επιδιώξει να περάσει σειρά μηνυμάτων, τόσο στο ευρύ κοινό με σκοπό την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή, όσο και στην ίδια την ασφαλιστική αγορά προκειμένου οι μεσίτες ασφαλίσεων να δημιουργήσουν νέα πεδία συνεργιών με τις ασφαλιστικές εταιρίες.


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα