ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Εντός του Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης - Έργο 1,5 δισ. ευρώ

Εντός του Ιανουαρίου ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ένα έργο κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια των τελετετών Αγιασμού και κοπής πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, φορέων, εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και πολιτών, ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για τον Βόρειο Οδικό Άξονα ο οποίος για την Περιφέρεια ξεκινά από την Κίσσαμο και καταλήγει στη Σητεία. «Είναι πολύ σημαντικό, που η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση έχουν δεχτεί τη ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας και των φορέων για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια, με ρήτρα διαθεσιμότητας και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», είπε ο περιφερειάρχης.

Επίσης, υπάρχουν σημαντικά έργα που αφορούν στον Βόρειο Οδικό Άξονα τα οποία θα δημοπρατηθούν από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, τα οποία θα συνδράμουν στην οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη και τα οποία προγραμματίζονται για το 2018. «Έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια για όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα, σε 450 σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα, άμεσα δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Επίσης, δημοπρατείται με ένα ποσό 10 εκατ. ο παλιός εθνικός δρόμος» συμπλήρωσε.

Στην Κρήτη τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν τεράστιο πρόβλημα με σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις αλλά και οικονομικές, πρόβλημα το οποίο έχει κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες ανά νομό, δεδομένου ότι και τα στατιστικά στοιχεία της αναλογικότητας των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, που κατά καιρούς βγαίνουν στη δημοσιότητα, αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]