Νexans: Επένδυση 3 εκατ. ευρώ για δυναμική διείσδυση στην Γερμανία

του Ανέστη Ντόκα

Διείσδυση στην αγορά της Γερμανίας για τη προμήθεια καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης ξεκινά το νέο οικονομικό έτος 2018, η εισηγμένη Nexans μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας.

Το 50% της επένδυσης δαπανήθηκε για νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ αφορούσε τις κτιριακές υποδομές της νέας γραμμής παραγωγής και τα έξοδα μεταφοράς εγκατάστασης.

Να σημειωθεί ότι η Nexans-η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 88,57% από τον ομώνυμο γαλλικό πολυεθνικό όμιλο- από το 2016 είναι πιστοποιημένη για τη Γερμανία. Συγχρόνως, η θυγατρική εταιρεία της Nexans στη Γερμανία, που δραστηριοποιείται τόσο στη μέση όσο και στην υψηλή τάση, θέλει να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στην υψηλή τάση. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα στην ελληνική εισηγμένη να αρχίζει να προμηθεύει κάποιους πελάτες στη Γερμανία με καλώδια που θα παράγει η Nexans Ελλάς. Η παραγωγική δυνατότητα που έχει το εργοστάσιο τώρα και παρά το γεγονός ότι το 2016 υλοποιήθηκαν ήδη κάποιες επενδύσεις για να μεγαλώσουν οι παραγωγικές δυνατότητες δεν ήταν αρκετή για να καλυφθεί η μεγάλη γερμανική αγορά. Γι’ αυτό, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, η εταιρεία προχώρησε στη διαδικασία κατασκευής μιας καινούργιας γραμμής για μέση τάση στο εργοστάσιο του νομού Φθιώτιδας.

Η νέα επένδυση δεν θα αφορά μόνο εξαγωγές καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης στη Γερμανία, αλλά θα δώσει γενικά τη δυνατότητα να στραφεί η εταιρεία και σε άλλες, νέες, αγορές. Για τις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα εκείνες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, συνεχίζονται οι προσπάθειες της διοίκησης για εξασφάλιση νέων συνεργασιών, η εξέλιξη των οποίων θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων και από τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στις περιοχές αυτές.

Η εισηγμένη στη διάρκεια του 2017 είχε εξασφαλίσει σημαντικά συμβόλαια τόσο στο εσωτερικό με δημόσιους οργανισμούς όσο και με πελάτες του εξωτερικού και αναμένεται επίσης να συνεχίσει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημοσίων οργανισμών για το έτος 2017.



businessnews.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα