Η εταιρεία "ΑΡΧΙΚΟΝ" ανάδοχος των έργων στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου

Σε λίγες μέρες αναμένεται να αποσταλεί η σύμβαση παραχώρησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το πρώτο Εμπορευματικό Κέντρο της χώρας, στο Θριάσιο Πεδίο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κύρωση από τη Βουλή και κάπου στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος και τα έργα για τις υποδομές που είναι απαραίτητες. Παραχωρησιούχος είναι η Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair, ενώ το ποσό που θα δοθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ ως αντίτιμο είναι 10εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com ανάδοχος των έργων είναι η τεχνική εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ, με πτυχίο 6ης τάξης. Πρόκειται για μία από τις πλέον έμπειρες εταιρείες σε κατασκευές logistics καθώς στο παρελθόν έχει αναλάβει ιδιωτικά έργα τόσο στην Αττική για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αλλά και στο εξωτερικό σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κατασκευαστικό αντικείμενο σε ορίζοντα δεκαετίας είναι 130εκατ.ευρώ και αφορά την κατασκευή υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, εσωτερικό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσης κ.α.) αλλά και την κατασκευή κτιρίων (αποθήκες, κτίρια διοίκησης). Στο φυσικό αντικείμενο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υφίσταται στο διπλανό ακίνητο.

Αναφορικά με τους χρόνους όπως πληροφορήθηκε το ypodomes, την πρώτη διετία (περίοδος Τ1), θα έχουμε κατασκευές ύψους 70εκατ.ευρώ που αφορούν την διαμόρφωση του ακινήτου των 580 στρεμμάτων και το χτίσιμο αποθηκών 120.000τ.μ. Στην περίοδο Τ2, που αφορά τα επόμενα 8 χρόνια θα χτιστούν τα υπόλοιπα 120.000 τ.μ.. με το ποσό των 60εκατ.ευρώ. Φυσικά αν υπάρχει ζήτηση από εταιρείες που θέλουν να μισθώσουν χώρους, οι κατασκευές μπορεί να ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρόνο.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατα τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα ενώ με τη λειτουργία του Εμπορευμστικού Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.



Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα