Μία διαφορετική μηχανή αναζήτησης για ξενοδοχεία

Του Κώστα Τσαούση 

Ο Στέφανος Βασδέκης και ο Γιάννης Νούσης είναι παιδικοί φίλοι από την ηλικία των 5 ετών. Μετά το τέλος της σχολικής τους ζωής (1998) και κατά το πρώτο έτος των σπουδών τους (πολιτικός μηχανικός ο Στέφανος, φυσικός ο Γιάννης) έφτιαξαν την πρώτη τους διαδικτυακή εταιρεία. Από τότε έχουν ιδρύσει μαζί συνολικά 8 startups σε χώρους όπως web hosting, e-commerce, travel, software, social networks και internet marketing, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ασχολούνται με την Travelmyth. Από το site τους ξεχώρισα και συγκράτησα ορισμένα δεδομένα: «Στην σελίδα μας μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε περισσότερα από 1.110.403 ξενοδοχεία σε 47 κατηγορίες, σε όλο τον κόσμο».

Τι είναι η Travelmyth

Η Travelmyth είναι η μηχανή αναζήτησης, σύγκρισης τιμών και κρατήσεων ξενοδοχείων όπου μπορεί κανείς να βρει το ξενοδοχείο ή τα ξενοδοχεία που του ταιριάζουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του. Οπως εξηγούν οι ιδρυτές της πλατφόρμας, «οι αλγόριθμοι που έχουμε αναπτύξει επεξεργάζονται σύνθετες αναζητήσεις και προτείνουν τα καλύτερα ξενοδοχεία σε κάθε επισκέπτη. Είμαστε συνδεδεμένοι σε πραγματικό χρόνο με όλα τα μεγάλα sites κρατήσεων ώστε να σας παρουσιάζουμε τις τιμές κάθε δωματίου για να μπορείτε να τις συγκρίνετε και να επιλέξετε την καλύτερη προσφορά. Επιπλέον, σε δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχεία σας δίνουμε την επιλογή να ολοκληρώσετε την κράτησή σας στην Travelmyth χωρίς να μεταφερθείτε σε άλλο booking site, καθώς έχουμε εξασφαλίσει συμφωνίες που μας επιτρέπουν συχνά να μπορούμε να σας προσφέρουμε καλύτερες τιμές σε σχέση με τα μεγάλα sites κρατήσεων. Συνολικά, αυτή τη στιγμή έχουμε 1.110.403 ξενοδοχεία σε 47 θεματικές κατηγορίες».

Τι προσθέτει όμως άλλη μια μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων; Ποιο είναι το διακριτό ή διαφοροποιητικό της στοιχείο; «Πρώτα απ’ όλα διαθέτουμε πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αλλού και μπορούμε να απαντάμε σε σύνθετες αναζητήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν σωστά (ή καθόλου) από τις άλλες μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, η αναζήτηση μπορεί να βγάλει γρήγορα και σωστά μια επιλογή για παραλιακά ξενοδοχεία στην Ελλάδα», λένε οι ιδρυτές της πλατφόρμας και εξηγούν: «Εχουμε αναπτύξει τεχνολογικά εργαλεία ώστε να επιλέγονται εύκολα δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχεία με άμεση πρόσβαση σε παραλία. Τα παραλιακά ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας μπορεί να χωρίζονται σε σχέση με την παραλία από δρόμο, αλλά όχι από ενδιάμεσα κτίρια. Για πολλά παραλιακά ξενοδοχεία έχουμε συλλέξει συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν την προσβασιμότητα, το είδος της παραλίας, το κόστος της παροχής ομπρέλας και των watersports, την παρουσία ναυαγοσώστη και πολλές ακόμα πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αλλού».

Ανταγωνιστικές τιμές

Στο εύλογο ερώτημα που τίθεται «γιατί άλλο ένα site online κρατήσεων;», οι ιδρυτές της πλατφόρμας απαντούν: «Εχουμε κλείσει συμφωνίες και έχουμε αναπτύξει τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να σας δίνουμε ανταγωνιστικές τιμές, χαμηλότερες από τα μεγάλα sites κρατήσεων, σε δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχεία».

Εντέλει πώς λειτουργεί τοTravelmyth; «Συλλέγοντας και αναλύοντας τεράστιο όγκο δεδομένων για εκατοντάδες χιλιάδες προορισμούς, ξενοδοχεία και σημεία ενδιαφέροντος ανά τον κόσμο, ταξινομούμε τα ξενοδοχεία χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που έχουμε αναπτύξει. Στη συνέχεια εμφανίζουμε τα πιο σχετικά αποτελέσματα με βάση την αναζήτησή σας και σας τα παρουσιάζουμε με κατανοητό τρόπο. Αποστολή μας είναι να σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές προσωποποιημένες προτάσεις διακοπών - όπως ένας ταξιδιωτικός πράκτορας που σας βοηθά να οργανώσετε αξέχαστες διακοπές με βάση τις ανάγκες σας πριν να κάνετε μια online κράτηση. Χρησιμοποιούμε προηγμένη τεχνολογία αλγόριθμων που μας επιτρέπει να σας γυρνάμε αποτελέσματα για πιο πολύπλοκες αναζητήσεις που ακόμα και ο πιο ευφυής ταξιδιωτικός πράκτορας θα ονειρευόταν να διαχειρίζεται».

Για το τέλος κράτησα μία ερώτηση, το «πώς θα βρω και θα κλείσω ένα δωμάτιο;», και μια απάντηση: «Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να επιλέξετε είτε να γράψετε κάποια κριτήρια με βάση τα οποία θα θέλατε να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχείο ή να επιλέξετε κάποιες από τις εμφανιζόμενες κατηγορίες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας, τον τύπο του ξενοδοχείου ή και τον επιθυμητό προορισμό σας. Εφόσον επιλέξετε το δωμάτιο που σας ενδιαφέρει, προχωράτε με το κουμπί «Κράτηση» και στο Βήμα 2 εισάγετε τα στοιχεία της κράτησής σας. Στη συνέχεια εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σας ολοκληρώνετε την κράτησή σας.

Αμεσα λαμβάνετε στο email σας μια βεβαίωση πληρωμής και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λαμβάνετε την τελική επιβεβαίωση, συμπεριλαμβανομένων του voucher για το ξενοδοχείο σας και της απόδειξης είσπραξης».



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα