Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Ακόμη ένα βήμα για τη δημιουργία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έγινε, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, η σύμβαση, που υπεγράφη την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει τις προκαταρκτικές ενέργειες και διαδικασίες προετοιμασίας της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για τη «μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά-Άγιος Νικόλαος, ως σύμβαση παραχώρησης, με διεθνή διαγωνισμό.

«Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση τροποποιεί την υφιστάμενη (που υπεγράφη στις 27.3.2017) ώστε να συμπεριληφθεί στο αντικείμενό της και το τμήμα μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Υλοποιούνται έτσι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο, για υλοποίηση του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως τον Άγιο Νικόλαο» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟΑΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δρομολογούνται και επισπεύδονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί εντός του 2018, δεδομένου ότι:

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στην πρόσληψη των συμβούλων (νομικός σύμβουλος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, τεχνικός σύμβουλος και σύμβουλος για την εκπόνηση της ανάλυσης κόστους- οφέλους του έργου) ή και μελετητών, που θεωρούνται απαραίτητοι και θα συνεπικουρήσουν στην διαμόρφωση της δομής και αρχιτεκτονικής όλων των φάσεων του διαγωνισμού και ο ΟΑΚ προχωρά στην ολοκλήρωση Φακέλου Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων στο τμήμα Χανιά- Άγιος Νικόλαος, με χρόνο παράδοσης τον Δεκέμβριο του 2017.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φώτη Καζάση, παρουσία και στελεχών του υπουργείου Υποδομών.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα