«Πράσινο» για την 5άστερη επένδυση της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας

Της Στεφανίας Σούκη

Στην εκκίνηση βρίσκεται πλέον η πολυαναμενόμενη επένδυση για τα νέα Αστέρια Γλυφάδας ύστερα από το «πράσινο φώς» που έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠΑΤΕ χορήγησε προ ημερών την άδεια δόμησης για το έργο που αφορά την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 400 κλινών και πέντε αστέρων, που θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο city resort της Αθήνας. Στόχος του επενδυτικού σχήματος της Grivalia Hospitality (σ.σ. του ξενοδοχειακού βραχίονα της Grivalia Properties AEEAΠ του ομίλου Fairfax) με τη μειοψηφική συμμετοχή και του ομίλου Παραθεοχάρη είναι το πεντάστερο συγκρότημα να είναι έτοιμο για τη θερινή σεζόν του 2019.

Το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες κι επιπλωμένες βίλες, συγκρότημα spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, παιδότοπους, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης, επιμέρους έργα και εγκαταστάσεις υποδομής, εσωτερικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, δίκτυα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό όπως αναφέρεται «την παροχή υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών φιλοξενίας».

Οι επενδυτές, μέσω της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε. η οποία έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε., επισημαίνουν ότι θα αναβιώσουν το θρυλικό ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, ενώ με την ολοκλήρωση της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Το ύψος της επένδυσης για τα έργα αναμόρφωσης αναμένεται να ανέλθει στα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ, ενώ στα επόμενα, σημαντικά βήματα είναι και η σύμβαση με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο που θα βάλει την υπογραφή του στο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Επί του παρόντος δε φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί το όνομα της διεθνούς αλυσίδας η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των νέων «Αστεριών», ωστόσο, τα ονόματα που ακούγονται (Ritz Carlton, One & Only κ.α.) είναι παραπάνω από «ηχηρά», δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για το έργο και το μελλοντικό «αποτύπωμά» του στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και τον τουρισμό πολυτελείας της ελληνικής πρωτεύουσας.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα