Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Δείτε πόσα θα πληρώσετε και πότε

Καμία απολύτως αλλαγή δεν θα υπάρξει στα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 και οι 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η τρόικα έφερε αντιρρήσεις σχετικά με τις μειώσεις των Τελών Κυκλοφορίας για τους πολύτεκνους αλλά ούτε και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Το οικονομικό επιτελείο μετά την σχετική εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω διαπραγμάτευση αποφάσισε τις όποιες αλλαγές να τις μεταθέσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019.

Ήδη το οικονομικό επιτελείο έχει αποστείλει την σχετική εντολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάρτησης των Τελών Κυκλοφορίας 2018 στο Taxisnet το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Για την πληρωμή μέσω τραπεζών, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis. 

Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2018 ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους:










Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος ως εξής:


Για τα Ε.Ι.Χ ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα): 140 ευρώ.





enikonomia.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα