Στην τουρκική αγορά η UniCredit

Νέο χρήμα στη τουρκική αγορά αναμένεται να «ρίξει» η UniCredit, καθώς σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean Pierre Mustier, προτίθεται να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο τουρκικό εγχείρημα Yapi & Kredi Bankasi, καθώς βλέπει την παρουσία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη ως «κινητήρα ανάπτυξης» για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας.

«Η Yapi Kredi αναπτύσσεται και επομένως η ανάπτυξη σημαίνει πως υπάρχει παραγωγή οργανικού κεφαλαίου», ανέφερε ο Mustier σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, στο περιθώριο του Ambrosetti Forum στην Ιταλία.

«Αν η ανάπτυξη σημαίνει πως χρειάζεται να βάλουμε περισσότερο κεφάλαιο, θα το κάνουμε, αλλά όλα στον καιρό τους και προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που κάνει η τράπεζα», πρόσθεσε.

Η UniCredit «μπήκε» στην Yapi Kredi μαζί με την Koc Holding το 2015, όταν η τράπεζα με έδρα στο Μιλάνο επεκτεινόταν στην ανατολική και νότια Ευρώπη. Οι δύο εταίροι, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους συνολικά το 82% της τουρκικής τράπεζας, εξετάζουν αύξηση κεφαλαίου περίπου ενός δισ. δολαρίων για την μονάδα, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τα μαξιλάρια της.




enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα