Επενδυτικός προορισμός των ξένων tour operators η Κρήτη

Τη δεύτερη επενδυτική της κίνηση στην Κρήτη ανακοίνωσε από το Ντύσελντορφ χθές η allsun hotels, ξενοδοχειακός βραχίονας της alltours επιβεβαιώνοντας την κινητικότητα που υφίσταται αυτή την στιγμή συνολικά στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά από ξένους tour operators.

Ο όμιλος, ο οποίος μόλις προ ημερών είχε γνωστοποιήσει την απόκτηση του 4άστερου Zorbas Village, προχώρησε στη δεύτερή του κίνηση στο νησί, αυτή τη φορά στο κομμάτι της ανάληψης διαχείρισης, εντάσσοντας στο δυναμικό του μία ακόμη μονάδα, το 4 αστέρων Carolina Mare. «Η alltours αποκτά με τον τρόπο αυτό περαιτέρω παρουσία στην Ελλάδα. Επεκτεινόμαστε σε έναν τουριστικό προορισμό ο οποίος δείχνει ισχυρά σημάδια ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Willi Verhuven, διευθύνων σύμβουλος των allsun hotels. Και οι δύο μονάδες, oι οποίες εντάσσονταν μέχρι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της Vita Hotels, πρόκειται να ανακαινιστούν πλήρως τον ερχόμενο χειμώνα , ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η allsun για τα ξενοδοχεία του.

Το 4αστέρων Carolina Mare, με 273 δωμάτια, βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Κρήτης, προορισμός ο οποίος εδώ και χρόνια περιλαμβάνεται στους πλέον δημοφιλείς για το γερμανικό κοινό. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, είχε ανακαινισθεί πριν από δύο χρόνια, διαθέτει δύο πισίνες και εγκαταστάσεις για παιδιά κ.τ.λ..

Με την προσθήκη των νέων ξενοδοχείων, η allsun Hotels διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με 34 συνολικά ξενοδοχεία εκ των οποιων στην Ισπανία τα 26 στη Μαγιόρκα και έξι στα Κανάρια Νησιά, ενώ όλες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του ομίλου πραγματοποιούνται μέσα από τα κανάλια του alltours. Ο γνωστός tour operator, έχει ανοδική πορεία για πάνω από 40 χρόνια στη γερμανική αγορά και με 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016 συγκαταλέγεται, όπως αναφέρεται στο προφίλ του, στους πέντε μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη Γερμανία. Κάτω από την «ομπρέλα» του ομίλου alltours ανήκουν, πέραν της allsun Hotels και εταιρείες παροχής λοιπών ταξιδιωτικών υπηρεσιών για αεροπορικά εισιτήρια κ.τ.λ. οπως οι alltours flugreisen, alltours-x und byebye, alltours Reiseportal GmbH, alltours Reisecenter GmbH κ.α..

Οι κινήσεις αυτές από τον ξενοδοχειακό βραχίονα της allsun εντάσσονται στην στρατηγική του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για επέκταση σε έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο προορισμό όπως η Ελλάδα. Ειδικά για την Κρήτη, οι επιδόσεις του φετινού καλοκαιριού που συνεχίζονται σε μεγάλο βαθμό και το φθινόπωρο δικαιολογούν πλήρως την κινητικότητα από πλευράς των ξένων tour operators. Ενδεικτικά για το μήνα Σεπτέμβριο, τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων παρουσιάζουν αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών τους θέσεων σε ποσοστό 12,9% ή επιπλέον 73 χιλιάδες θέσεις και 7% αντίστοιχα με επιπλέον 13 χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις. Το δε αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Αυγούστου ήταν, μετά από αυτό της Αθήνας, το αεροδρόμιο με τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση μέσα στον Αύγουστο, με 1,4 εκατομμύρια διακινηθέντων επιβατών, μετά από το Ελ. Βενιζέλος με 2,5 εκατ. διακινηθέντων επιβατών.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα