Λαζαρίδης: Σε Real Estate, ενέργεια και καταναλωτικά είδη το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ξένων

Οι ξένοι επενδυτές που συμμετέχουν στο φετινό Roadshow δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το Real Estate, αποκάλυψε μιλώντας στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης. Συμπλήρωσε πως επίσης μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύεται στο χώρο της ενέργειας και των καταναλωτικών ειδών τονίζοντας ωστόσο πως κινητήριος μοχλός στο ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένουν οι τράπεζες, οι οποίες είναι ευμετάβλητες αλλά συγκεντρώνουν και τη μεγαλύτερη ρευστότητα συναλλαγών. 

Ερωτηθείς για τις πιέσεις στο Χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα ο κ. Λαζαρίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως φέτος, τελευταία χρονιά πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδοτικής υποστήριξης της Ελλάδας, «η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά είναι η χαμηλότερη που έχουμε δει τα τελευταία επτά χρόνια».

Ο κ. Λαζαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματαγορά έχει υποφέρει από την αναταραχή και τη μεταβλητότητα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών ζήτησε πλέον να υπάρξει ηρεμία.

«Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι πώς η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα χρηματοδοτηθεί. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της ελληνική οικονομία να δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να αντλήσουν Κεφάλαια, να εκδώσουν ομόλογα και να γίνουν πιο ελκυστικές. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται μία περίοδος σταθερότητας, όπως εξάλλου έδειξε η εμπειρία των προηγούμενων επτά ετών. Ελπίζω μετά τις γερμανικές εκλογές να έχουμε λιγότερες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις».


newmoney.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα