Σημαντικές διακρίσεις για τη mobile καινοτομία στα Mobile Excellence Awards

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου η τελετή απονομής βραβείων του θεσμού Mobile Excellence Awards, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Boussias Communications σε συνεργασία με το Εργαστήριo Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την τελετή απονομής, που έλαβε χώρα στο κτίριο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και παρακολούθησαν περισσότερα από 300 στελέχη του οικοσυστήματος του mobile business & marketing, άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ.

Από τις στιγμές που ξεχώρισαν, ήταν η απονομή των τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους που έβαλαν το δικό τους στίγμα στην εξέλιξη του ευρύτερου κλάδου των κινητών επικοινωνιών. Πιο αναλυτικά, μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης των Mobile Excellence Awards, τιμητικά βραβεία δόθηκαν στους κυρίους:

* Στέφανο Μάνο, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας το 1992 οπότε και έλαβε χώρα η πρώτη δημοπρασία των αδειών κινητής τηλεφωνίας
* Εμμανουήλ Γιακουμάκη, νυν Καθηγητή και Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την πενταετία 2000 – 2005, οπότε και θεσπίστηκαν τα θεμέλια για την αποτελεσματική λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς.
* Γιώργο Κορωνιά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vodafone – Panafon από το 1992 έως το 2008 για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της αγοράς από το ρόλο του ως ανώτατο στέλεχος.

Για πρώτη φορά στα βραβεία, αναδείχθηκε επιπλέον η νεανική καινοτομία καθώς δόθηκε τιμητικό βραβείο στη διεθνώς διακεκριμένη ομάδα ParkAllou που αποτελείται από φοιτητές του ΟΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έλαβαν βραβεία εταιρείες και brands που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές που χρησιμοποίησαν στο χώρο του mobile business & marketing, για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών σε εξειδικευμένες εφαρμογές, την έμφαση στην πελατοκεντρικότητα και την εισαγωγή καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Κορυφαία βραβεία

Οι υποψηφιότητες που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την αξιολόγηση και στην απονομή παρέλαβαν τα κορυφαία βραβεία ήταν αυτές των: Cosmote («Συμμετοχή σε 11 από τα 40 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα»), Inte*Learn («εφαρμογή για σταθμισμένη γλωσσική αξιολόγηση παιδιών»), Noveltech («CityZen») και Vodafone («Κώδικας Κινητής Κυκλοφορίας»). 

Grand Awards

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έξι Grand Awards, στις εταιρείες που συγκέντρωσαν τέσσερα βραβεία συνολικά, δύο εκ των οποίων ήταν Gold. Οι εταιρείες που τα έλαβαν είναι οι: Alpha Bank, Cosmote, Eurobank, Threenitas, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ.

Δηλώσεις βραβευθέντων με τιμητικές διακρίσεις

Στέφανος Μάνος, πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας

“Ευχαριστώ θερμά την επιτροπή και τους διοργανωτές για την αποψινή τιμητική μου βράβευση. Έχω μια παρότρυνση προς όλους τους Έλληνες και δη τη νέα γενιά: Μην φοβάστε το καινούριο! Να είστε δεκτικοί στο νέο, μην φοβάστε να δοκιμάζετε και να τολμάτε, καθώς επίσης να μην μπαίνετε ως εμπόδιο στην εξέλιξη και την ανάπτυξη! Να έχετε το θάρρος και την δημιουργικότητα να “σπάτε” δεσμά που χρονίζουν οι ανεδαφικές παραδόσεις. Πάντοτε κινούμουν με βάση αυτές τις αρχές, κάτι που απέδειξα και το 1992 όταν και υπέγραψα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού δημοπράτησης των αδειών της κινητής τηλεφωνίας”.

Μανόλης Γιακουμάκης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

“Είμαι ευτυχής για τη σημερινή μου βράβευση, καθώς ορισμένοι αποδεικνύουν πως στη χώρα μας υπάρχει μνήμη… Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ΕΕΤΤ κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες ώστε η απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα να αποτελέσει πραγματικότητα. Γεγονός που βοήθησε ώστε σήμερα να βιώνουμε την εκρηκτική ανάπτυξη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που καθοδηγεί και μια σειρά από εξελίξεις στον ευρύτερο επιχειρηματικό τομέα. Πάντοτε απαιτείται σχέδιο αλλά και οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα αναλάβουν να το υλοποιήσουν. Ταυτόχρονα, απαραίτητη κρίνεται και η ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και βούληση, καθώς επίσης και να είμαστε “ανοικτοί” στο να μαθαίνουμε και να αξιοποιούμε τις εμπειρίες άλλων”.

Γιώργος Κορωνιάς, πρώην Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone

“Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την αποψινή βράβευση. Και για αυτό ευχαριστώ πολύ την οργανωτική επιτροπή των Mobile Excellence Awards 2017. Μέσω αυτής, αντανακλώνται οι συνεργάτες, τα στελέχη και οι άνθρωποι της Panafon και εν συνεχεία της Vodafone, που αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό των όσων καταφέραμε να πετύχουμε μαζί! Εξάλλου, ηγέτες δίχως ανθρώπους που μπορούν να υλοποιήσουν σχέδια και οράματα, δεν υφίστανται. Πέρα από τις πολλαπλές υπεραξίες που δημιουργήθηκαν (υποδομές, οικονομικές, ανθρώπινο δυναμικό, διείσδυση νέων τεχνολογιών, ανταγωνιστικές χρεώσεις και υπηρεσίες κ.ά.), εμπλουτίστηκε και το δυναμικό του management της χώρας μας. Κάτι που έγινε πραγματικότητα καθώς όλοι μας βρεθήκαμε σε ένα εντελώς καινούριο επιχειρηματικό τοπίο, στο οποίο και καλούμασταν να δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μια νέα αγορά, με νέους κανόνες, πρωτόγνωρα προϊόντα, λειτουργίες και εμπειρίες. Ανέκαθεν ήμουν θιασώτης της λογικής που ισχυριζόταν πως το μέλλον θα είναι ασύρματο. Σήμερα, δυόμιση δεκαετίες μετά, είμαι ευτυχής που όχι μόνο είχα κάνει τη σωστή πρόβλεψη, αλλά που η πραγματικότητα ξεπέρασε τη θεωρία, σχηματοποιώντας μια ιδιαίτερα δυναμική, τεχνολογικά εξελιγμένη και πρωτοπόρο αγορά που σηματοδοτεί το παρόν και προδιαθέτει ευνοϊκά το μέλλον της πατρίδας μας”.

Λίγα λόγια για τα Mobile Excellence Awards

Ο θεσμός των Mobile Excellence Awards αφορά τη συνολική αγορά και οικοσύστημα του mobile business & marketing, επιβραβεύοντας τις mobile πρωτοβουλίες με τις οποίες μια επιχείρηση αποκομίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιώνει το χρόνο απόκρισης στην αγορά, πραγματοποιεί αποτελεσματικές και μετρήσιμες ενέργειες marketing, ή/και βελτιστοποιεί το μάνατζμεντ και τη λειτουργία της. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων του χώρου, όπως είναι οι: EEKT, GRECA, ΕΙΠ/ΕΕΔΕ, ΕΜηΠΕΕ, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ και Hellenic CIO Forum. Διοργανώνονται από την Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ELTRUN.

Δείτε την φετινή διοργάνωση και τους βραβευθέντες ΕΔΩ



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα