Folli Follie: Λανσάρει νέο concept καταστημάτων αθλητικών ειδών

Τη στρατηγική ανάπτυξη των δικών του multi brand concept stores στην ελληνική αγορά αλλά και στα Βαλκάνια επιταχύνει ο όμιλος Folli Follie Group.

Μετά τα καταστήματα Collective και τα sneaker stores Kix , ο όμιλος FF Group φέρνει στην Ελλάδα τα καταστήματα εξειδικευμένου αθλητικού εξοπλισμού SportLoft. Το νέο concept store δοκιμάστηκε αρχικά στο Βουκουρέστι όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα. Μετά την ανταπόκριση των καταναλωτών και η θετική πορεία των πωλήσεων στη ρουμανική αγορά ακολούθησε η δημιουργία του πρώτου καταστήματος SportLoft και στην Αθήνα, στην Κηφισιά.

Τα SportLoft απευθύνονται σε όσους αθλούνται και ζητούν εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμό και υπηρεσίες. Λόγου χάρη για τους δρομείς παρέχεται ειδικός πελματογράφος και η foot pronation analysis, η οποία επιτρέπει την καταγραφή των κινήσεων του ποδιού ώστε να επιλεγεί το σωστό αθλητικό παπούτσι για κάθε δρομέα.

Εκτός από το SportLoft, η FF Group έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των Collective και Kix. Η δημιουργία των Collective ήταν το πρώτο βήμα του ομίλου για τη δημιουργία δικών του multi brand concept store. Σήμερα τα Collective έχουν καταστήματα σε Κολωνάκι, Ψυχικό, Ερυθραία, Πάτρα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς και e-shop, ενώ τα καταστήματα kix βρίσκονται στην Κηφισιά, το Χαλάνδρι και τη Γλυφάδα.

Η διοίκηση της FF Group έχει παράλληλα προχωρήσει στην δημιουργία νέων Concept Stores για τη "ναυαρχίδα" του ομίλου, τα Folli Follie. Πρόσφατα επέκτεινε το δίκτυό της στη Νότια Αφρική, εγκαινιάζοντας δύο νέα καταστήματα. Τα δύο νέα Concept Stores έρχονται να προστεθούν, λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο της Folli Follie στην αγορά της Νότιας Αφρικής, στο πρώτο flagship κατάστημα της Folli Follie, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2016 και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Sandton City, στην πλατεία Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σήμερα το δίκτυο της Golli Follie διάθέτει πάνω από 630 σημεία πώλησης, ενώ ο Όμιλος FF Group έχει αναπτύξει δίκτυο 930 σημείων πώλησης και απασχολεί περίπου 5.000 άτομα ανά τον κόσμο.



Πηγή: economy365.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα