Χαμός στο κέντρο της Αθήνας από τα νέα ξενοδοχεία

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας με τα νέα ξενοδοχεία που είναι στα σκαριά.



Μαζί με τα τρία κορυφαία στην πλατεία Συντάγματος κι αυτό στην οδό Μητροπόλεως, στο πρώην υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα από τα ισχυρότερα ξενοδοχειακά κέντρα της Ευρώπης.

Με σκοπό βεβαίως να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν στην Αθήνα, μένουν μερικές ημέρες και στη συνέχεια φεύγουν για άλλους προορισμούς.

Ετσι, σταδιακά θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα το κτίριο που στέγαζε κάποτε τα γραφεία της τράπεζας Εργασίας στη συμβολή των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη. Ο όμιλος Κόκκαλη έχει αναλάβει τη μεταμόρφωση του κτιρίου που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 4.160 τ.μ., θα μισθωθεί με μηνιαίο μίσθωμα στα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος για την ΥΠΑΑΠΕΔ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως, τα 20 πρώτα χρόνια θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10,35 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κτίριο του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Δουζόγλου και θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το ακίνητο είναι κτισμένο σε οικόπεδο εμβαδού 898,82 τετραγωνικών μέτρων και ουσιαστικά πρόκειται για δύο διαφορετικά κτίρια, το καθένα από τα οποία είναι λειτουργικά αυτόνομο. Το πρώτο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 4.693 τετραγωνικών μέτρων που έχει κηρυχθεί διατηρητέο, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε ορόφους και οικοδομήθηκε τμηματικά από το 1930 έως το 1980. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και οκτώ ορόφους, με συνολική επιφάνεια 1.314,20 τετραγωνικά μέτρα.

Λίγο πιο πάνω, στην οδό Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, βρίσκεται και το ακίνητο που στέγαζε γραφεία της Εμπορικής. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη για το κτίριο συνολικής επιφάνειας 13.244 τ.μ. (9 ορόφων) και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί.

Ο όμιλος Λάμψα που έχει το Μεγάλη Βρετάνια και διεκδικεί και το King George είναι κοντά και στο κτίριο της Κριεζώτου και φιλοδοξεί να μετατραπεί σε leader του κέντρου στον τομέα των ξενοδοχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιντρακάτ της οικογένειας Κόκκαλη «χτυπά» και ακίνητο ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία Μπαϊρακτάρη για να το μετατρέψει και αυτό σε ξενοδοχείο, όπως ήταν και στο παρελθόν. Είναι το κτίριο Αϊολος στο Μοναστηράκι που λειτουργούσε το 1835 ως ξενοδοχείο.
ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα