Ουραγός σε όλο τον κόσμο η ελληνική κτηματαγορά

Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι η ελληνική κτηματαγορά είναι ουραγός στη λίστα με τις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως.


Η έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knight Frank δείχνει ότι η χώρα μας καταλαμβάνει την 53η θέση σε σύνολο 55 αγορών κατοικίας. Είναι δηλαδή από τις πιο αδύναμες αγορές του πλανήτη και ξεπερνάμε μόνο την Σιγκαπούρη και την Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 55 χώρες, οι 49 σημειώνουν άνοδο μέσα στο 2017 έως και τον Ιούνιο σε ποσοστό 5,6% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ισλανδία και Χονγκ Κόνγκ παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις ως οι δύο πιο ''ισχυρές'' αγορές διεθνώς με μία αύξηση αντίστοιχα κατά 23,2% και κατά 21,1% και ακολουθεί τρίτη η Μάλτα με ένα +14,6% στο τέλος του Ιουνίου του 2017 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016. Η Ελλάδα σημειώνει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου πτώση κατά 1,8% σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούνιο με τους αναλυτές της διεθνούς εταιρείας συμβούλων να βλέπουν σταθεροποίηση για το προσεχές διάστημα. Σε εξαμηνιαία βάση, σε σύγκριση δηλαδή με τον Δεκέμβριο του 2016 η πτώση στις τιμές των κατοικιών στη χώρα μας τοποθετείται στο 0,3%, ενώ η τριμηνιαία μεταβολή είναι στο 0,6% (σ.σ. έναντι του Μαρτίου δηλαδή του 2017).

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι επί μια 8ετία τουλάχιστον η κτηματαγορά βρίσκεται σε καθοδικό κύκλο και δε λέει να ανακάμψει.

ered.gr

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα