Έτοιμο το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για τις επιχειρήσεις - Τι περιλαμβάνει

Έτοιμο έχει το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για επιχειρήσεις ώστε να μετατρέψουν τους απασχολούμενους τους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή μπλοκάκι) σε μισθωτούς.

Μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου ότι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι στον αρχικό σχεδιασμό είναι να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις με έως 350 ευρώ ανά εργαζόμενο για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι οι επιχειρήσεις να μετατρέψουν την σχέση εργασίας τους με τους εργαζόμενους που θα επιδοτηθούν και να γίνουν μισθωτοί με όρους πλήρους απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να ετοιμάσουν και την υπουργική απόφαση που αφορά στην περίπτωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και το πώς θα γίνεται η τακτοποίηση οφειλής προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι παρά την σχετική νομοθεσία υπάρχει ασάφεια για περιπτώσεις οφειλετών προς τα Ταμεία, με χρέη έως 20.000 ευρώ, αλλά και για ελεύθερους επαγγελματίες ανεξαρτήτως ποσού οφειλής.

Καθυστέρηση φαίνεται ότι υπάρχει όμως στην εγκύκλιο για την ασφάλιση των τίτλων κτήσης. Στο υπουργείο Εργασίας παραδέχονται ότι πρόκειται για «τεχνικά δύσκολο ζήτημα» καθώς πρόκειται για μια ρύθμιση που στοχεύει να έχει και κάποια εξατομικευμένα χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι θα βοηθάει εκείνους τους οφειλέτες που όντως είχαν μια αδυναμία πληρωμής και όντως έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς εφεξής.



dikaiologitika.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα