Αυτές είναι οι μεγάλες επενδύσεις που αλλάζουν τον ελληνικό τουρισμό

Επενδύσεις σε νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες ξεπερνούν τα 4,1 δισ. ευρώ.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται ο ελληνικός τουρισμός όσον αφορά στις αφίξεις. Για το 2017, υπολογίζεται ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο τουρισμός θα εισφέρει πάνω από μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας για φέτος.
 
 
ATALANTI HILLS, ΦΘΙΩΤΙΔΑ

1,3 δισ. ευρώ

Μετά από πολυετείς διαδικασίες τα δύο συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού έδωσαν τον Ιούλιο το πράσινο φώς σε μία από τις πολυσυζητημένες επενδύσεις στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας. Το πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (Nότος, Zέφυρος, Bορράς), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Το θέρετρο βάζει τη Φθιώτιδα στον τουριστικό χάρτη και θα διαθέτει spa, πολιτιστικό χωριό, βοτανικό λόφο, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

600 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά στο σύνολο του την άνοιξη του 2018. Οι νέοι ιδιοκτήτες, μια κοινοπραξία αραβοτουρκικών συμφερόντων, υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους, το οποίο αλλάξει πλήρως την Βουλιαγμένη. Βάσει των σχεδίων, το συγκρότημα θα διαθέτει δύο πολυτελή ξενοδοχεία το «Ναυσικά» (με 110 δωμάτια και 22 σουίτες) και το «Αρίων» (με 102 δωμάτια και 20 σουίτες). Οι εσωτερικοί χώροι και των δύο ξενοδοχείων θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα διαθέτουν όλες τις ανέσεις που προβλέπονται σε κορυφαίες τουριστικές μονάδες: Πισίνες, εστιατόρια, συνεδριακοί χώροι, spa κ.α.


KILADA HILLS, AΡΓΟΛΙΔΑ

418 εκατ. ευρώ

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε και έθεσε τις επιμέρους παραμέτρους με τις οποίες θα υλοποιηθεί το έργο του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ, που έχει τον χαρακτήρα και στρατηγικής επένδυση. Θα υλοποιηθεί από την Mindcompass Overseas, που ελέγχεται από τη Dolphin Capital Investors, και αφορά κατασκευή παραθεριστικού χωριού, με SPA, γήπεδο γκολφ κ.α. Συνολικά, προβλέπεται η ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Chedi 300 κλινών και επιφάνειας 29.150 τ.μ., αλλά και γηπέδου γκολφ που θα καλύψει επιφάνεια 768 στρεμμάτων. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη κατοικιών, καθώς προβλέπεται η ανέγερση συνολικά 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών.


ROBINSON CLUB, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

408 εκατ. ευρώ

Ο κορυφαίος γερμανικός, τουριστικός όμιλος TUI, πρόκειται να κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club. Ήδη η TUI λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.


ELOUNDA HILLS, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΗ

408 εκατ. ευρώ 
 
Την τουριστική επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ στον δήμο Αγίου Νικολάου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) τον Αύγουστο. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών. Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή 380 κατοικιών, τριών 5άστερων ξενοδοχείων, και άλλων υποδομών. Η επένδυση της Mirum Αναπτυξιακή Α.Ε., θα είναι η δεύτερη τουριστική που θα υλοποιηθεί στην Κρήτη έχοντας ενταχθεί στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων μετά την επένδυση στο Τοπλού.


ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ, ΣΗΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗ

267 εκατ. ευρώ 
 
Η Minoan Group Plc, η οποία αναπτύσσει το έργο Ίτανος Γαία στη Σητεία της Κρήτης, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνέχιση της επένδυσης τον Ιούνιο. Η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Κρήτη και είναι συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων και θα οδηγήσει στη δημιουργία 1.200 θέσεων εργασίας.


 
COSTA NAVARINO, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

250 εκατ. ευρώ 
 
Δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες θα προστεθούν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του Costa Navarino, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΤΕΜΕΣ A.E. κινεί τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής τους κατά τη φετινή περίοδο. Οι νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο Costa Navarino θα αγγίξουν τα 250 εκατ. ευρώ. Ηδη, η διεύθυνση υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στο τουριστικό συγκρότημα του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront.


IKOS DASSIA, ΚΕΡΚΥΡΑ

110 εκατ. ευρώ 
 
Ένα από τα ξενοδοχεία που αναμένεται να αποτελέσει ατραξιόν στην Κέρκυρα, είναι το Ιkos Dassia. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, το ξενοδοχείο είναι το παλιό του Χανδρή, ωστόσο αλλάζει εντελώς η εικόνα του, διότι θα είναι πραγματικά 5 αστέρων, με πολυτελή δωμάτια και αυτόνομες πισίνες, σπα, εστιατόρια με βραβευμένους σεφ με αστέρια Michelin και χώρους δραστηριοτήτων. Η ριζική ανακατασκευή του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας οικογένειας Ανδρεάδη Sani και Ikos) θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του στις 3 Μαΐου 2018.


GRIVALIA, ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

60 εκατ. ευρώ 
 
Τα νέα Αστέρια Γλυφάδας θα αναβιώσουν αποκτώντας ένα υπερπολυτελές νέο πρόσωπο μετά από τις εργασίες αναμόρφωσης, που δρομολογεί το νέο επενδυτικό σχήμα της Grivalia Hospitality και θα διαμορφωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το κόστος, στα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία.

fortunegreece.com

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα