Δεύτερο ξενοδοχείο στην Κρήτη υπό τη διαχείριση της Allsun

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Allsun Hotels, που ελέγχεται από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό Allturs, ενισχύει την παρουσία της στη χώρα μας. Η Allsun ανέλαβε με πολυετές συμβόλαιο τη διαχείριση του 4 αστέρων ξενοδοχείου Carolina Mare του ομίλου Vita Hotels, που βρίσκεται στην Κρήτη. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 273 δωμάτια. Πρόκειται για τη δεύτερη επιχειρηματική κίνηση της γερμανικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα 20 ημερών. O διευθύνων σύμβουλος της Allsun, Willi Verhuven, σχολιάζοντας την παραπάνω κίνηση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αλυσίδα επεκτείνεται σε έναν τουριστικό προορισμό που αναπτύσσεται έντονα.

Είχε προηγηθεί στις 28 Αυγούστου ανακοίνωση από την έδρα της στο Ντίσελντορφ για την εξαγορά του ξενοδοχείου 4 αστέρων Zorbas Village and Αquapark στη Χερσόνησο της Κρήτης. Τα δύο ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν υπό την ομπρέλα της Allsun από τη σεζόν του 2018, αφού προηγηθεί κατά τη χειμερινή περίοδο εκτενές πρόγραμμα ανακαινίσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος η αλυσίδα είχε παρουσία μόνο στην Ισπανία με 32 ξενοδοχειακές μονάδες. Με τα δύο ξενοδοχεία της Κρήτης το χαρτοφυλάκιό της θα φθάσει τις 34 μονάδες. Στόχος της είναι η περαιτέρω επέκτασή της στην Ελλάδα μισθώνοντας, εξαγοράζοντας ή αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών κατηγοριών σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται οι προορισμοί της Κρήτης, της Ρόδου και της Κέρκυρας. Τα ξενοδοχεία που θα προστεθούν ως αποτέλεσμα νέων συμφωνιών θα πρέπει να προσαρμοστούν στα στάνταρντ της γερμανικής αλυσίδας, οπότε πιθανότατα θα λειτουργήσουν με το όνομά της από τη σεζόν του 2019.

Ο Allturs, που περιλαμβάνεται μεταξύ των 5 μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών στη Γερμανία, διακινεί σε ετήσια βάση στην Ελλάδα περί τις 450.000 τουρίστες. Για το 2018 έχει θέσει στόχο να ξεπεράσει σε αριθμό διακινηθέντων τουριστών στη χώρα μας το μισό εκατ., εκ των οποίων περίπου 120.000 στην Κρήτη.



kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα