ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Στην αγορά των φορτηγών πλοίων εισέρχεται η Aegean Shipping Management - Το μεγάλο deal με τους Κινέζους

Δυναμική είσοδο στον τομέα του χύδην ξηρού φορτίου κάνει η ελληνική ναυτιλιακή Aegean Shipping Management S.A., με νέα παραγγελία που θα προσθέσει κι άλλα «πράσινα πλοία» στον στόλο της.

Με μια κίνηση-ματ η Aegean Shipping Management S.A., συμφερόντων Γιώργου Μελισσανίδη, επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προχωρώντας στη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων, συν τεσσάρων, οption σε κινεζικά ναυπηγεία.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η υπογραφή παραγγελίας νεότευκτων πλοίων για μια σειρά από 4+2+2 82,000 dwt Κamsarmax φορτηγών πλοίων που θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Cosco Zhoushan, Cosco Shipping Heavy Industry Co. Ltd.. Τα νέα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία από τα μέσα του 2019 και μετά.

Αυτή η παραγγελία σηματοδοτεί την πρώτη κίνηση της Aegean Shipping Management στον τομέα των φορτηγών πλοίων, ταυτόχρονα με τη δημιουργία Aegean Shipping Dry Bulk.

«Αποφασίσαμε να εισέλθουμε στον τομέα του dry bulk αυτή τη στιγμή σαν μια επενδυτική ευκαιρία, εκμεταλλεύοντας τις ιστορικά χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την πίστη μας ότι ο τομέας αυτός είναι σε μια καλή πορεία ανάκαμψης ως το 2018/19. Πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για την κίνηση αυτή και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι πού συνεργαζόμαστε ξανά με την Cosco Shipping σε αυτό το νέο εγχείρημα– είμαι σίγουρος ότι η ανάπτυξη του τομέα αυτού θα είναι επιτυχής» τόνισε ο Πρόεδρος της Aegean Shipping Management, κ. Γιώργος Μελισσανίδης, ανακοινώνοντας την παραγγελία.

Από την πλευρά του,ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Απόστολος Πουλοβασίλης, δήλωσε: «Αυτή η παραγγελία ταιριάζει απόλυτα με την στρατηγική της εταιρείας που έχει στόχο να εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα και αποδοτικότερα πλοία. Οι προδιαγραφές για τα πλοία αυτά έχουν δημιουργηθεί από κοινού με το ναυπηγείο και τους σχεδιαστές, COSCO και SDARI, και ενισχυθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Πράσινου Στόλου (Green Fleet) της εταιρείας μας, προκειμένου να ανταποκριθεί και να υπερβεί τις απαιτήσεις της βιομηχανικής ζήτησης για αυτόν τον τύπο πλοίου.»

Τα πλοία της παραγγελίας αυτής θα παραδοθούν όταν πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο τομέας θα έχει ανακάμψει πλήρως, με την ανάπτυξη του εμπορίου καθώς και με μεγαλύτερους ρυθμούς διάλυσης παλαιότερων πλοίων.

Σημειώνεται ότι Aegean Shipping Management S.A. ιδρύθηκε το 1995 με έδρα τον Πειραιά και διαχειρίζεται σε διεθνές επίπεδο ένα σύγχρονο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά πετρελαϊκών και χημικών προϊόντων. Μεταξύ των πελατών της Aegean Shipping είναι μεγάλες πετρελαϊκές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]