ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία του Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ), ανακοίνωσε ότι έφτασε πλέον τις 2.006 συμβεβλημένες επιχειρήσεις. «Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί για την ΕΕΑΑ μια σημαντική επιτυχία, καθώς σε αυτές τις επιχειρήσεις, από τις οποίες προέρχονται αποκλειστικά οι πόροι της, ανήκει η πλειονότητα των συσκευασιών που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Αποδεικνύεται έτσι ότι η ΕΕΑΑ έχει την ευρεία αποδοχή και εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Ραζής, γενικός διευθυντής της ΕΕΑΑ, δήλωσε ότι «η όλο και μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων με το Σύστημα αποδεικνύει ότι η ΕΕΑΑ διευρύνει συνεχώς το ρόλο της ως ο συλλογικός φορέας της ελληνικής βιομηχανίας και του εμπορίου που στοχεύει στην προώθηση της ανακύκλωσης των συσκευασιών. Αύξηση των μελών συνεπάγεται περαιτέρω ενίσχυση των έργων ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα με στόχο την επίτευξη διαρκώς αυξανόμενων αποτελεσμάτων».

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όπως προβλέπει ο Νόμος, έχει μη κερδοσκοπική λειτουργία και εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Ιδρύθηκε από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά είτε κατασκευάζουν συσκευασίες. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΕΑΑ συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά 35%.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της η ΕΕΑΑ έχει καταφέρει να καλύψει με τα έργα της σχεδόν το 94% του πληθυσμού της χώρας έχοντας συνεργασία με 297 ΟΤΑ στους οποίους είναι τοποθετημένοι σχεδόν 157.000 κάδοι ενώ έχουν παραδοθεί και 493 οχήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΕΑΑ έχει ως αποτέλεσμα να αξιοποιούνται σχεδόν 550.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών κάθε χρόνο, αναφέρει το ΑΠΕ.
enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                               

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]