Πόσο Social Active είναι η επιχείρησή σας;

H Κατερίνα Βήχου (Co-Founder Social Active) σπούδασε επικοινωνία και διαφήμιση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια στον χώρο του marketing και της διαφήμισης. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, όπως η Leo Burnett και η Grey Athens ενώ έχει εργαστεί και στο τμήμα Marketing της αλυσίδας καταστημάτων Γερμανός. Tα τελευταία χρόνια, την έχει κερδίσει το Digital Marketing και μέσω της Social Active δραστηριοποιείται καθημερινά σε αυτό. Η Κατερίνα μίλησε στο epixeiro.gr και μας έδωσε τις λεπτομέρειες για την startup ονόματι Social Active.

H Social Active λοιπόν δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από τον χώρο της διαφήμισης και της digital επικοινωνίας, ο καθένας με διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες. Στόχος ήταν η δημιουργία μίας υπηρεσίας οικονομικά προσιτής σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρού ή μεσαίου μεγέθους, με σκοπό να βοηθηθούν να κάνουν το επόμενο βήμα, αξιοποιώντας τη δύναμη και τις δυνατότητες που προσφέρει το social media marketing.


Τι το ξεχωριστό προσφέρει η Social Active και ποια τα οφέλη;

Η Social Active εξειδικεύεται στη δημιουργία περιεχομένου για τα social media μιας επιχείρησης. Πιο απλά, δουλειά μας είναι να σχεδιάζουμε και να δημοσιεύουμε τα post (αναρτήσεις/δημοσιεύσεις) των πελατών μας στις social media σελίδες τους. Το κάθε post δημιουργείται αρχικά από τον marketer που χαράζει την στρατηγική, εξελίσσεται από copywriter, σχεδιάζεται από γραφίστα και τέλος ελέγχεται από τον project manager για το αν πληροί όλες τις προδιαγραφές του πελάτη.

Μετά την δημιουργία των posts, ανεβάζουμε το περιεχόμενο σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα, ώστε η διαδικασία της έγκρισης από τον πελάτη να είναι παιχνίδι!

Ο πελάτης κερδίζει μια σωστή και ολοκληρωμένη παρουσία στα social media, που θα τον βοηθήσει να αναβαθμίσει την εικόνα του, να συσφίξει τη σχέση με τους πελάτες του, να αποκτήσει νέους πελάτες και τελικά να αυξήσει τις πωλήσεις του. Ταυτόχρονα κερδίζει χρόνο για να ασχοληθεί με την επιχείρησή του και εξοικονομεί χρήματα από το χαμηλό κόστος των υπηρεσιών μας.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Η παροχή προσεγμένων ποιοτικά υπηρεσιών, σε πολύ οικονομικές και ανταγωνιστικές τιμές. 
 
 

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;


Μέσα από την εμπειρία μας και τις συνεργασίες μας με αρκετές επιχειρήσεις, μικρού ή μεσαίου μεγέθους, παρατηρήσαμε ότι πολλές εταιρείες:
  • Δεν είχαν καθόλου παρουσία στα social media , ενώ θα ήθελαν.
  • Προσπαθούσαν μόνοι τους να διαχειριστούν τις σελίδες τους στα social media και να δημιουργήσουν περιεχόμενο , με μέτριο ή αδιάφορο συνήθως αποτέλεσμα.
  • Συνεργάζονταν με freelancers, ενώ θα ήθελαν τη σιγουριά και την ασφάλεια που προσφέρει μια οργανωμένη εταιρία.
  • Συνεργάζονταν με digital agencies και το πλήρωναν ακριβά, για τα δικά τους οικονομικά μεγέθη.

Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ποιοτικό περιεχόμενο, κρατώντας χαμηλά τα κόστη μας, θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αντίστοιχα σε πολύ προσιτές τιμές, ώστε όλοι να μπορούν να τις αποκτήσουν!

Έτσι, δημιουργήσαμε την υπηρεσία δημιουργίας περιεχομένου για Social Media, με στόχο να δραστηριοποιηθούν όλες οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στα social media. 
 

Τι εμπόδια συναντήσατε μέχρι να λανσαριστεί η startup σας και πώς τα ξεπεράσατε;

Το πρώτο και βασικότερο ήταν να κάνουμε την ιδέα μας βιώσιμη. Να μπορέσουμε δηλαδή να ελαχιστοποιήσουμε τους χρόνους ώστε να μπορεί να βγει το σωστό αποτέλεσμα στον προκαθορισμένο χρόνο του. Αυτό το ξεπεράσαμε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία που μας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσουμε τις διαδικασίες σε όλα τα στάδια (από την γνωριμία με τον πελάτη, μέχρι την δημοσίευση των posts του).

Επίσης σημαντικό εμπόδιο ήταν ο χρόνος. Κάθε μέρα παλεύαμε με τον χρόνο και προσπαθούσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να ετοιμαστεί άμεσα το Project μας και να βγει στον αέρα το ταχύτερο δυνατόν. Φυσικά, δεν έχουμε ξεπεράσει τα πάντα. Κάθε μέρα συναντάμε εμπόδια και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε! 
 

Τι θέλετε να δείτε η Social Active να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα; 
 
Στόχος μας είναι, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που τις έχουν ανάγκη. Με βάση τον αρχικό μας σχεδιασμό ξεκινήσαμε λανσάροντας την υπηρεσία στην ελληνική αγορά αλλά ευελπιστούμε, πολύ σύντομα, να ανοίξουμε τα φτερά μας σε παγκόσμιο επίπεδο. 
 

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Δυστυχώς αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να συνδυαστούν πολλά skills που συνήθως χρειάζεται ολοκληρωμένη ομάδα για να καλυφθούν. Αυτή η ομάδα θα πρέπει είτε να πληρωθεί, είτε να συμμετέχει στο αρχικό εταιρικό σχήμα προσφέροντας χρόνο αντί για κεφάλαιο. Στα άμεσα πλάνα μας είναι να απευθυνθούμε σε επενδυτές (μόλις πετύχουμε τα KPIs που έχουμε ορίσει), καθώς αυτό θα μας δώσει τόσο την δυνατότητα να αναπτυχθούμε γρηγορότερα, όσο και την ώθηση για να επεκταθούμε στο εξωτερικό άμεσα. 
 

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα; 
 
Ξεκινήστε πριν να είστε έτοιμοι… Μπορεί να έχεις μία εξαιρετική ιδέα, αλλά μόνο όταν την ξεκινήσεις θα δεις πόση ανταπόκριση έχει και σε πια κατεύθυνση πρέπει να την εξελίξεις. Να πιστέψετε στην ιδέα σας και να μην φοβηθείτε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Η απογοήτευση ή οι δυσκολίες δεν πρέπει να σας πτοούν, αλλά αντίθετα να σας κινητοποιούν να αναζητήσετε εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και δράσης.


Στάθης Κετιτζιάν
epixeiro.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα