ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η Siemens παρουσιάζει την ψηφιακή και ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας για τη βιομηχανία ποτών

Το σλόγκαν της Siemens για τη φετινή Drinktec, την κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για τη βιομηχανία ποτών, προτρέπει τους επισκέπτες να «Ανακαλύψουν την αξία της Ψηφιακής Επιχείρησης για τη βιομηχανία ποτών». Στο περίπτερό της, σε περίπου 240 τετραγωνικά μέτρα, η Siemens θα παρουσιάσει το πώς μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή επανάσταση οι βιομηχανικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών - από την ψηφιακή αλυσίδα αξίας στη μηχανική διαδικασία έως την ενσωμάτωση των μηχανών στη γραμμή παραγωγής.

Οι ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών υποχρεώνουν τις εταιρείες να στραφούν σε όλο και πιο εξατομικευμένα προϊόντα μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα παραγωγής, και όλα αυτά σε ένα σταθερά βελτιούμενο επίπεδο ποιότητας. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης είναι η ψηφιοποίηση. Η ψηφιοποίηση επιτρέπει στις εταιρείες να προσομοιώνουν, να δοκιμάζουν και να βελτιστοποιούν τα προϊόντα, τις παραγωγικές διαδικασίες και τις μονάδες παραγωγής σε ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον με βάση ένα «ψηφιακό δίδυμο».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τον κλάδο των γαλακτοκομικών, της ζυθοποιίας και των αναψυκτικών, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Siemens θα μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιοποίηση βελτιώνει την ευελιξία και πως επιτρέπει ακόμα και τα εξατομικευμένα, μεμονωμένα προϊόντα να παράγονται μαζικά. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν επίσης για το μέλλον του συστήματος ζυθοποιίας Braumat, το δοκιμασμένο σύστημα ελέγχου που λειτουργεί με απόλυτη αξιοπιστία σε εκατοντάδες ζυθοποιίες σε όλο τον κόσμο. Η Siemens θα παρουσιάσει επίσης πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία drone για τη λήψη φωτογραφιών των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, οι οποίες - χάρη στην τεχνολογία του εταίρου της Siemens, Bentley Systems - μπορούν να μετατραπούν σε τρισδιάστατες εικόνες. Οι εικόνες αυτές ενσωματώνονται στον ψηφιακό κόσμο για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό δίδυμο μιας υπάρχουσας μονάδας παραγωγής. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία ποτών - αλλά και από όλες τις βιομηχανίες παραγωγής και μεταποίησης - για να αυξήσoυν σημαντικά την ταχύτητα της καινοτομίας και την παραγωγικότητα και να καθορίσουν εντελώς νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί επίσης να ωφελήσει τους κατασκευαστές μηχανημάτων και εγκαταστάσεων και να τους επιτρέψει να «περάσουν» τα πλεονεκτήματα στους πελάτες τους.


sofokleousin.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]