Facebook videos για mobile viewing… τελειοποιήστε τα!


Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα videos έχουν εδραιώσει τη θέση τους ως έναν από τους καλύτερους τρόπους έκθεσης στα social media, καθώς οι χρήστες τα επιλέγουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία των χρηστών έχουν πρόσβαση στα social media, ως επί το πλείστον, μέσω των smartphones, γεγονός στο οποίο έχουν οδηγήσει τόσο οι γρήγοροι ρυθμοί όσο και η σχέση των χρηστών με τα κινητά τους τηλέφωνα. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτή η ανάγκη βελτιστοποίησης του content που δημοσιεύεται από τα brands στα social media, ώστε να μεγιστοποιείται η εμπειρία που απολαμβάνει ο χρήστης, από τη μικρή σχετικά οθόνη του smartphone του. Το Facebook και τα videos που δημοσιεύονται στη δημοφιλή αυτή πλατφόρμα δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.


Ποιοι είναι, όμως, οι τρόποι να βελτιστοποιήσετε τα videos όσον αφορά την προβολή τους σε smartphones, πάντα με στόχο την αύξηση του engagement των fans σας;

Πείτε αντίο στο screen rotation

Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν θέλει να γυρνάει την οθόνη του κινητού του οριζόντια όταν θέλει να δει ένα video. Δώστε στους χρήστες την ευκολία που αναζητούν όταν κάνουν scroll στην αρχική σελίδα του Facebook με video που παίζουν κάθετα στην οθόνη του κινητού. Το Facebook Ad Manager, άλλωστε, και το ειδικό format “unique to mobile” που είναι διαθέσιμο, επικυρώνουν την παραπάνω άποψη.

Η σιωπή είναι χρυσός

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 85% των videos που προβάλλονται στο Facebook παρακολουθούνται από τους χρήστες με κλειστή την επιλογή του ήχου. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σας video γίνεται το ίδιο κατανοητό ακόμα και στο sound-off viewing. Μια καλή πρακτική είναι η χρήση μικρού κειμένου εντός του video ώστε να αναδείξετε τυχόν λεπτομέρειες. Φυσικά, το κείμενο θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο από τη μικρή σχετικά οθόνη οποιουδήποτε smartphone.

Να είστε σύντομοι

Ο αλγόριθμος του Facebook θα εμφανίσει ένα video περισσότερες φορές όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό ολοκληρωμένης θέασης του. Ένα σχετικά μικρό video είναι πιο εύκολο να κρατήσει αμείωτη την προσοχή του χρήστη μέχρι το πέρας του. Φυσικά, η διάρκεια κάθε video εξαρτάται και από το περιεχόμενό του. Είναι, όμως, εύλογα κατανοητό ότι ένα μικρό, περιεκτικό video μπορεί να επιτύχει καλύτερο engagement από κάποιο μεγαλύτερο, που ενδέχεται να κουράσει τον θεατή.

Πείτε μια ιστορία

Όπως δείχνει η υιοθέτησή τους από την πλειοψηφία των social media, οι ιστορίες έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Διηγηθείτε μια ιστορία μέσα από τα video σας και προσελκύστε το ενδιαφέρον του κοινού. Κάθε video θα είναι μια μικρή, ολοκληρωμένη εμπειρία για τον εκάστοτε χρήστη, ένα σύντομο διάλειμμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.




Βρείτε το στυλ που ταιριάζει στο brand σας και επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης των video στη στρατηγική που ακολουθείτε, όσον αφορά το Facebook Marketing. Ένα καταξιωμένο digital agency είναι πάντα στη διάθεσή σας, έτοιμο να παρέχει τις καλύτερες συμβουλές αλλά και υπηρεσίες.

suit.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα