ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

«Ωθηση» σε μικρούς δήμους για την υλοποίηση έργων

«Αρωγός γίνεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στους μικρούς δήμους της χώρας, με μόνιμο πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων καθώς και σε όλους τους ορεινούς δήμους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν, πολύ περισσότερο να φτιάξουν μελέτες, για έργα που τους είναι αναγκαία», όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.

Τις προηγούμενες μέρες υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με την οποία η Εταιρεία αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου, για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων σε δήμους της χώρας.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, όπου κάποιος δήμος θέλει να κάνει ένα έργο και έχει μία δυνατότητα χρηματοδότησής του, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από ίδιους πόρους, είτε με δάνειο, χρηματοδοτεί τη μελέτη του, του έργου δηλαδή, προκειμένου να προχωρήσει.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης είναι ο τεχνικός σύμβουλος σε όλη αυτή τη διαδικασία, αναφέρει το Αθηανϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο η ΕΕΤΑΑ υποστηρίζει τεχνικά τους δικαιούχους, τους δήμους δηλαδή, για να προετοιμάσουν την αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα και επίσης, θα κάνει τη σύνταξη της υποβολής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα αξιολογεί τις προτάσεις που κάνουν οι δήμοι και θα λέει εάν πληρούν τις προϋποθέσεις να χρηματοδοτηθούν ή όχι. Από εκεί και πέρα εφόσον μια μελέτη αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα επιχορηγείται και θα υλοποιείται από τον δήμο, με ανάθεση σε γραφεία που κάνουν μελέτες και η ΕΕΤΑ θα παρακολουθεί όλη αυτή τη διαδικασία.

Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως σε έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για κάθε δήμο. Δεν αφορούν παροχή υπηρεσιών, όπως εξήγησε ο κ. Γκοτσόπουλος, ούτε, κυρίως, προμήθεια διαφόρων υλικών. Μιλάμε για τεχνικά έργα που αναφέρονται στις υποδομές, και τα οποία έχουν κάποια ελπίδα χρηματοδότησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι το πρόγραμμα έχει μια άνεση χρόνου, με την έννοια ότι εντός των προσεχών ημερών θα βγει και επίσημα η πρόσκληση και έτσι οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτάσεις τους.

Υπενθύμισε τέλος, ότι παράλληλα εξελίσσεται ένα πρόγραμμα βοήθειας στους νησιωτικούς δήμους κάτω των 3 χιλιάδων κατοίκων από την ΕΕΤΑΑ και το υπουργείο Υποδομών, «προκειμένου να τους βοηθήσουμε, όπως είπε, να κάνουν τις μελέτες» για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά και σε άλλα προγράμματα.


euro2day.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                              

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]