Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ακρόπολη και Σύνταγμα

Της Στεφανίας Σούκη

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων με την υπογραφή της Coco-mat στην περιοχή του Μακρυγιάννη είναι ήδη υπό κατασκευή (κεντρ. φωτ.), την ίδια στιγμή που τα σχέδια για το ''χακί'' διατηρητέο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής σε μικρή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος περιλαμβάνουν μία ακόμη πολυτελή μονάδα υψηλών προδιαγραφών.

Oι εργασίες για το νέο ξενοδοχείο της οικογένειας Ευμορφίδη στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη (σ.σ. πέρυσι άνοιξε το Coco-mat Hotel στο Κολωνάκι, επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, ενώ το πρώτο εγχείρημα του ομίλου στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας ήταν το ξενοδοχείο της Κηφισιάς) είναι ήδη σε εξέλιξη με στόχο να έχει ολοκληρωθεί προς τις αρχές του 2019. Το νέο ξενοδοχείο, στην οδό Φαλήρου, πολύ κοντά στο Εθνικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης και τον σταθμό του μετρό, αποτελεί επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ και κατασκευάζεται με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη των Elastic Architects. Θα διαθέτει 90 δωμάτια με όλες τις προδιαγραφές μιας μονάδας 5 αστέρων και- όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- θα συνδυάζει ουσιαστικά τη λιτή πολυτέλεια με το ευ ζην, το οποίο πρεσβεύουν από το 1989, όταν ξεκίνησαν την πορεία τους στο εγχώριο επιχειρείν οι ιδρυτές της Coco-Mat, τα αδέλφια Παύλος και Μιχάλης Ευμορφίδης.


Η δεύτερη καινούρια ...έλευση στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας έχει να κάνει με το νέο ξενοδοχείο που σχεδιάζεται στο διατηρητέο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 και Βουλής, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Το ακίνητο, το οποίο κατά το πρόσφατο, πρό κρίσης παρελθόν, είχε μισθωθεί, μεταξύ άλλων, στον όμιλο Χαραγκιώνη και στέγαζε κατάστημα της σουηδικής H&M, της αλυσίδας αξεσουάρ της Ferrari κ.α. τα τελευταία χρόνια έμενε κενό στο μεγαλύτερο μέρος του λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από τον κλάδο του λιανεμπορίου, παρά τους επαναλαμβανόμενους διαγωνισμούς που πραγματοποίησε κατά καιρούς το ΜΤΣ. Η άνοδος του τουρισμού ωστόσο στην ελληνική πρωτεύουσα δίνει σε αυτή τη συγκυρία μία δεύτερη ευκαιρία στο διατηρητέο, το οποίο παραχωρείται από τον ιδιοκτήτη του, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (στην ιδιοκτησία του οποίου είναι και το γειτονικό Μέγαρο Citylink όπου στεγάζεται το attica του Συντάγματος και είναι υπό τη διαχείριση της Picar), μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας που πραγματοποίησε μέσα στον Αύγουστο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ).


Στο αμέσως προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Αμυνας πρόκειται να συνεδριάσει για την κατακύρωση του διαγωνισμού, όπου έχει πλειοδοτήσει ελληνική εταιρεία με στόχο τη μετατροπή του σε πολυτελές ξενοδοχείο. Το διατηρητέο είναι συνολικής επιφάνειας 4.160 τ.μ., ενώ το μηνιαίο μίσθωμα έχει ορισθεί στα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την ΥΠΑΑΠΕΔ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως, τα 20 πρώτα χρόνια θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10,35 εκατ. ευρώ.



newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα