Mall και διαμερίσματα στο... πρώην Hilton Athens

Με γοργούς ρυθμούς θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η… μετάλλαξη του Hilton σε ξενοδοχείο που δεν θα θυμίζει ούτε στο όνομα το σημερινό ξενοδοχείο.


Οι νέοι ιδιοκτήτες, η εταιρεία Home Holdings με μετόχους την ΤΕΜΕΣ και την D Marine του τουρκικού ομίλου Dogus, έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες του κόσμου ώστε να αναλάβουν τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά σε συμφωνία βρίσκονται με την αμερικανική αλυσίδα Mantarin Oriental κι αν επιβεβαιωθεί αυτό τότε θα πρόκειται για ένα μεγάλο deal που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το όνομα του Hilton.

Η Mandarin διαχειρίζεται 29 ξενοδοχεία, σε συνολικά 19 χώρες και προορισμούς. Ακόμη, διαχειρίζεται και οκτώ συγκροτήματα πολυτελών διαμερισμάτων που βρίσκονται σε ορόφους υφιστάμενων ξενοδοχείων του ομίλου. Αυτά τα διαμερίσματα έχουν πωληθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων (εστιατόρια, room service, γυμναστήρια, spa κ.ά.). Η ιστορία του ομίλου Mandarin ξεκίνησε το 1963 όταν άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο στο Χονγκ Κονγκ («The Mandarin, Hong Kong»). Από τα γνωστότερα είναι αυτό στη Νέα Υόρκη και αυτό στην Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι μόνον ότι το Hilton δεν θα υπάρχει πλέον στη Λ. Βασιλισσής Σοφίας. Αλλά ότι θα αλλάξει και πρόσωπο. Οι πληροφορίες λένε ότι στο ισόγειο θα παραμείνει μόνο το εστιατόριο Milos και οι υπόλοιποι χώροι θα μετατραπούν σε εμπορικά καταστήματα θυμίζοντας ένα μικρό mall. Επίσης θα κατασκευαστούν και διαμερίσματα τα οποία θα μπορούν να πουληθούν.
 
ered.gr

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα