Εντείνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η αύξηση της ρευστότητας και των χρηματοδοτικών εργαλείων και η περαιτέρω εμπέδωση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας προοιωνίζονται θετικά αποτελέσματα για τη φετινή χρονιά».

Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος στο εισαγωγικό του σημείωμα στο ενημερωτικό δελτίο του οργανισμού με τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες του για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο, πέρα από την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, αλλά και συνέδρια, το πρώτο εξάμηνο του έτους, το «Front Office» του οργανισμού έλαβε και χειρίστηκε 537 ερωτήματα - αιτήματα ενδιαφερόμενων επενδυτών, επιχειρηματιών, ιδιωτών. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος του συνολικού αριθμού ερωτημάτων, που έλαβε εντός ολόκληρου του 2016. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα των συστηματικών ενεργειών προώθησης του οργανισμού και των υπηρεσιών του εντός και εκτός Ελλάδος.

Επίσης, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η γενική διεύθυνση Επενδύσεων υποδέχθηκε περισσότερες από 8 επίσημες επιχειρηματικές αποστολές και προγραμμάτισε περισσότερες από 20 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και επιτόπιες επισκέψεις για τομείς συγκεκριμένου ενδιαφέροντος.


amna.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα