ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Αυτή είναι η πτήση εσωτερικού που σχεδόν ποτέ δεν φεύγει στην ώρα της

Η ημερομηνία που η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας θα αδειάσουν μαζικά για τις διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζει. Πέρυσι η ημερομηνία αυτή σύμφωνα με την Airhelp, μια εταιρεία αποζημίωσης για καθυστερήσεις πτήσεων, ήταν η Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Για φέτος η πιο επιβαρυμένη ημέρα στις πτήσεις στην Ελλάδα εκτιμάται από την εταιρεία ότι θα είναι η 4η Αυγούστου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Airhelp παραθέτει έναν πίνακα για τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο με στατιστικά στοιχεία για τις καθυστερήσεις.

Όπως προκύπτει υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πτήσεων - όλες τους από περιφερειακά αεροδρόμια - οι οποίες σε ποσοστό 100% αναχωρούν στην ώρα τους.

Αντίθετα υπάρχουν κάποιες πτήσεις οι οποίες δείχνουν να έχουν τσακωθεί με την συνέπεια. Στο εσωτερικό η πτήση αυτή είναι η Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο η οποία όπως φαίνεται από τον πίνακα λιγότερες από τις μία στις τρεις (κάτω από 33%) αναχωρεί στην ώρα της.

Αντίστοιχα στις διεθνείς πτήσεις σε εποχικό επίπεδο η πτήση Κέρκυρα - Στάνστεντ (Λονδίνο) έφυγε στην ώρα της σε ποσοστό 25%, μία στις τέσσερις πτήσεις, και σε τακτικό επίπεδο η πτήση Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι σε ποσοστό 33%.

Οι αριθμοί πτήσεων που αναφέρονται στον πίνακα δίπλα στα πολυσύχναστα αεροδρόμια (π.χ. 175 στην Αθήνα) αφορούν σε μ.ο. αριθμό πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια τους τρεις μήνες του καλοκαιριού πέρυσι.

 

news247.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]