Σύσταση 100 κέντρων στήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Mέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν συσταθεί περισσότερα από 100 κέντρα που θα υποστηρίζουν, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους πολίτες που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λαμία.

Η κυρία Αντωνοπούλου είπε ότι οι φορείς υποστήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας θα λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας.

«Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί με οριζόντιες πολιτικές, εκπορευόμενες αποκλειστικά και μόνο από την κεντρική κυβέρνηση. Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι παραγωγικοί και συλλογικοί φορείς, τα πανεπιστήμια, οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν και λόγο και ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Κάθε περιοχή, κάθε περιφέρεια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τις δικές της ανάγκες και τα δικά της πλεονεκτήματα», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας:

«Τα περιφερειακά συνέδρια αποτελούν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μια πολιτικής που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της κάθε περιφέρειας».


enikonomia.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα