Προϊόντα και αρχιτεκτονικές προτάσεις που βραβεύτηκαν στην έκθεση ICFF


photo: ICFF 2017

Εκθέτες από περισσότερες από 30 χώρες αποτελούν τη δυναμική της έκθεσης ICFF ( International Contemporary Furniture Fair), η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος 21-24 Μαίου στο Συνεδριακό Κέντρο Jacob K. Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη. Το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων και των υπηρεσιών προσελκύει το ενδιαφέρον πάνω από 32.000 επισκεπτών μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, εργολάβοι, λιανοπωλητές και κατασκευαστές από κορυφαίες διεθνείς επιχειρήσεις.

photo: Janus table lamp by Trueing Studio (New Designer award at ICFF 2017)

Το σύγχρονο design και η προηγμένη τεχνολογία (σε υλικά και τεχνοτροπίες) διακρίνουν τα εκθέματα της ICFF: έπιπλα, φωτιστικά, χαλιά, δάπεδα, υφάσματα, επενδύσεις τοίχων, αξεσουάρ, κουζίνα και μπάνιο. Επίσης, διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις και ομιλίες που προσφέρουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό στους συμμετέχοντες σχετικά με θέματα σχεδιασμού και κατασκευών.

photo: Two Parts Studio booth by artist Katie Shima (Booth Design award at ICFF 2017)

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το ICFF Studio, μια συνεργασία μεταξύ της ICFF και του στούντιο Bernhardt Design. Πρόκειται για μια πλατφόρμα – η οποία ελέγχεται από μια κριτική επιτροπή – που δίνει τη δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα τους σε έναν μεγάλο αριθμό κατασκευαστών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει λειτουργήσει ως εφαλτήριο στην καριέρα πολλών από τους σημερινούς πρωταγωνιστές στον χώρο του ντιζάιν. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνονται και τα “ICFF Editors’ Awards” όπου έμπειροι και αναγνωρισμένοι συντάκτες στον συγκεκριμένο τομέα επιλέγουν ανάμεσα από τα εκθέματα αυτά που ξεχωρίζουν για την σχεδιαστική και κατασκευαστική πρωτοτυπία τους διαχωρίζοντας τα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες.


photo: Furniture made by recycled sail cloth by Dvelas (Outdoor Award at ICFF 2017)


Τα βραβεία

New Designer: Σε αυτήν την κατηγορία διακρίθηκε το στούντιο Trueing, με έδρα το Μπρούκλιν, για το επιτραπέζιο φωτιστικό Janus. 

Architectural / Decorative Lighting: Η εταιρεία Delta Light ξεχώρισε στον αρχιτεκτονικό φωτισμό με ένα ιδιαίτερο σύστημα οροφής ενώ στον διακοσμητικό φωτισμό το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το στούντιο Jason Krugman. 

Booth Design: Οι νικητές ήταν το στούντιο Two Parts και η εικαστικός Katie Shima για τον χώρο που διαμόρφωσαν από ένα ειδικό αφρώδες υλικό σε μπλε απόχρωση κομμένο σε περίεργα σχήματα που παραπέμπουν σε γλυπτό. Ο χώρος αυτό χρησιμοποιήθηκε ως περίπτερο για τα κεραμικά φωτιστικά της Two Parts με φωτισμό LED. 

Outdoor Award: Νικήτρια αναδείχθηκε η εταιρεία Dvelas με τις καρέκλες της από ανακυκλωμένο πανί ιστιοπλοΐας. 

Seating Award: Ο καναπές Bob της εταιρείας Blå Station «τερμάτισε» πρώτος σε αυτήν την κατηγορία. 

Material / Textile Innovation: Σε αυτές τις κατηγορίες τα βραβεία πήραν η εταιρεία Shore Rugs για τη δημιουργία της από λωρίδες σιλικόνης και η εταιρεία Louise Gray. 

Kitchen/Bathroom: Οι διάφανες μπαταρίες της Fantini δεν θα μπορούσαν να μην τραβήξουν την προσοχή

Wellness Award: Στο Pratt Institute (Ν. Υόρκη) για τη συλλογή οικιακών ειδών και επίπλων που βελτιώνουν την καθημερινότητα όσων πάσχουν από Αλτσχάιμερ. 

School Installation: Το βραβείο δόθηκε στο Πανεπιστήμιο Cincinnati για παρουσίαση μιας σειράς προϊόντων που συνέθεσε.

photo: Bob sofa by Bla Staion (Seating Award at ICFF 2017)



photo: Houseware ideally for people suffering from Alzheimer's disease by Pratt Insitute (Wellness Award at ICFF 2017)


photo: ICFF 2017





photo: ICFF 2017



photo: ICFF 2017






photo: ICFF 2017


















photo: ICFF 2017


photo: ICFF 2017





photo: ICFF 2017


photo: ICFF 2017


interiorsfromgreece.com

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα