Νέα παραγωγική μονάδα στην Αττική από την Green Cola

Νέα παραγωγική μονάδα εντός Αττικής σχεδιάζει η Green Cola η εταιρεία που άνοιξε το δρόμο σε μία νέα κατηγορία αναψυκτικών, αυτόν της στέβιας, καταφέρνοντας να κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς ακόμη και από τους ισχυρούς ανταγωνιστές της.

Η νέα μονάδα της Green Cola η νέα μονάδα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις την πρώην «METAXA» στον κόμβο Κηφισιάς στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. 

Ο λόγος είναι η μεγάλη ζήτηση που σημειώνουν τα προϊόντα της εταιρείας. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε η IRI, και επικαλείται η εταιρεία σε ανακοίνωση της, η Green Cola σε επίπεδο τετράμηνου κατέγραψε ανάπτυξη πωλήσεων της τάξεως του +13% όταν συνολικά η κατηγορία μειώνεται το ίδιο διάστημα κατά -7%. Επίσης η Green Cola διατηρεί στην πίτα των αναψυκτικών τύπου cola το 8% του συνολικού όγκου σε επίπεδο πρώτου τετραμήνου, εδραιωμένη σταθερά στην δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη του 2015 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 50%. Επίσης, εμφάνισε ζημιές προ φόρων και μετά φόρων, καθώς διενήργησε συνολική πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων ποσού 1,04 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 0,72 εκατ. ευρώ αφορούσε απαιτήσεις από τη λιανεμπορική αλυσίδα «Μαρινόπουλος», που δήλωσε αδυναμία πληρωμών. Η συνολική έκθεση της εταιρείας στη συγκεκριμένη αλυσίδα λιανεμπορίου ήταν 2,35 εκατ. ευρώ και καλυπτόταν ασφαλιστικά για ποσό 0,80 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι συνολικές πωλήσεις της Green Cola τη χρονική περίοδο 2005-2015, δηλαδή στο διάστημα των έντεκα αυτών ετών συμπεριλαμβανομένων των ετών που ονομαζόταν ΕΠΑΠ, ανήλθαν σε 43,25 εκατ. ευρώ. ΤΟ μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της την περίοδο 2005-2015 ανέρχεται σε 135,5%.

Η επιχείρηση αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας παραγωγής αναψυκτικών με την επωνυμία Ενωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (ΕΠΑΠ), που συστάθηκε ως Α.Ε. στη Λεπτή Ορεστιάδας του νομού Έβρου το 1986 και προϋπήρχε με άλλη νομική μορφή στην ίδια περιοχή από το 1959, ενώ επί 25 χρόνια παρήγαγε αναψυκτικά και για την Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως. 

Το 2010 η ΕΠΑΠ προχώρησε σε στρατηγική αναδιάρθρωση της δομής της και από το 2011 απέκτησε βασικό μέτοχό της τον Περ. Βενιέρη, ανώτερο στέλεχος επί πολλά έτη της Coca - Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2012 κυκλοφόρησε το προϊόν «Green Cola», υποστηρίζοντάς το με διαφημιστική καμπάνια με το σύνθημα «Ξεcola και διάλεξε ελληνικά». Το 2013 κυκλοφόρησε σειρά αναψυκτικών με το σήμα «BLE», ενώ το 2015 στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθε, με μερίδιο 25%, ο Ιω. Χήτος.


insider.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα