Τι συστήνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους για τις προθεσμιακές καταθέσεις

«Κλείδωμα» του επιτοκίου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα μέσω των διαθέσιμων προθεσμιακών καταθέσεων, συστήνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτρέψει στις τράπεζες να περικόψουν τουλάχιστον για μία ακόμη φορά τα επιτόκια των λογαριασμών προθεσμίας που προσφέρουν.

Πλέον, με την εξασφάλιση της δόσης μέσω της οποίας θα αποπληρωθούν οι λήξεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου τον ερχόμενο μήνα, μπαίνουμε σε ένα ...ήρεμο 12μηνο.


Νέες μειώσεις

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες τα επιτόκια θα περικοπούν κι άλλο, οι τράπεζες συστήνουν στους πελάτες τους να δεσμεύσουν τα χρήματά τους σήμερα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουν τουλάχιστον για ένα 12μηνο σταθερό επιτόκιο.

Αυτή τη στιγμή η μέση απόδοση έχει υποχωρήσει στο 0,50%, λαμβάνοντας υπόψιν και τα υψηλότερα επιτόκια που ισχύουν για το νέο χρήμα που φτάνουν το 1%.

Ευελιξίες
Η επόμενη μείωση στα επιτόκια αναμένεται να τα ...προσγειώσει τις αποδόσεις τουλάχιστον 10 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Για τους πιο ...φοβητσιάρηδες υπάρχουν προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης του κεφαλαίου χωρίς κόστος, την ημέρα καταβολής των τόκων.

Ακόμη όμως κι αν κάποιος θελήσει νωρίτερα να σπάσει την προθεσμιακή του, αυτό μπορεί να γίνει με κόστος μόνο τους τόκους της περιόδου εκτοκισμού που δεν συμπληρώθηκε λόγω της πρόωρης λήξης της κατάθεσης.




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα