Α380Plus: Η Airbus αναβαθμίζει το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροπλάνο του κόσμου

Η Airbus αποκάλυψε τα σχέδιά της για αναβάθμιση του A380- του μεγαλύτερου επιβατηγού αεροπλάνου στον κόσμο- υποσχόμενη παράλληλα μεγαλύτερη αποδοτικότητα όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου, και χώρο για περισσότερες θέσεις.

Όπως αναφέρει το BBC, το A380Plus, που ανακοινώθηκε εν όψει του Paris Airshow, θα διαθέτει και νέο σχεδιασμό φτερών, με σκοπό τα καλύτερα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η καμπίνα των επιβατών έχει βελτιωθεί, έτσι ώστε να παρέχονται 80 επιπλέον θέσεις, «χωρίς μείωση της άνεσης», ή να έχει τη δυνατότητα να πετά επιπλέον 300 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με το Reuters, ο νέος σχεδιασμός φτερών επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου μέχρι και 4%

REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL


Γενικότερα, θεωρείται πως σκοπός της εταιρείας είναι, μέσω της αναβαθμισμένης αυτής έκδοσης, να βελτιώσει τις πωλήσεις του Α380, οι οποίες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο ελπιζόταν.

«Το Α380plus είναι ένας αποδοτικός τρόπος να παρέχουμε καλύτερη οικονομία και βελτιωμένες επιχειρησιακές επιδόσεις την ίδια στιγμή» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τζον Λίχι, επικεφαλής πωλήσεων της Airbus.

Η εταιρεία υπολογίζει πως, συνολικά, οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μείωση κόστους 13% ανά θέση, σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση του αεροπλάνου. Επίσης, η Airbus ανέφερε πως θα προσφέρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στους ελέγχους συντήρησης, κάτι που σημαίνει πως το αεροπλάνο θα πετά περισσότερο, μειώνοντας τα έξοδα συντήρησής του.


naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα