Αναβαθμίζεται το δυτικό παράκτιο μέτωπο στη Θεσσαλονίκη

Έργα και δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος μέχρι τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και σε δεύτερο χρόνο επιχειρηματικού πάρκου και υποδομών για μαρίνες,περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο δράσης για τη μελλοντική ανάπτυξη του Δυτικού Παράκτιου Μετώπου της Θεσσαλονίκης, που εκπόνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Terra-Med, παρουσιάστηκε σήμερα στο «Συνέδριο Παρουσίασης του Σχεδίου Δράσης για την Αποκατάσταση και Αναβάθμιση του Δυτικού Παράκτιου Μετώπου της Θεσσαλονίκης».

Οι κεντρικές στρατηγικές επιδιώξεις της Περιφέρειας, μέσα από το σχέδιο δράσης είναι η διατήρηση του χαρακτήρα της περιοχής και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και επίσης η διατήρηση, η ανάδειξη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι στόχοι για την εκπλήρωση των δύο αυτών επιδιώξεων είναι:

1.Η εξυγίανση της περιοχής παραγωγικών και λοιπών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

2.Η εξασφάλιση επαρκούς γης για την ανάπτυξη κεντρικών αστικών λειτουργιών.

3.Η βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής.

4.Η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

5.Η προστασία από βιομηχανικά ατυχήματα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Δημιουργούμε μια περιοχή πρότυπο, όπου θα συνυπάρχουν με επιτυχία και με όρους βιωσιμότητας, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, αφενός μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα και αφετέρου ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.