Youthnest: "Οι νέοι συναντούν τις σύγχρονες προκλήσεις του πολιτισμού" - Θεσσαλονίκη, 7 & 8 Μαΐου




Με ποιους τρόπους μπορεί η συλλογική σκέψη και η συνεργασία να δώσουν λύσεις στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός σήμερα;


Τo Youthnest σας προσκαλεί σε τέσσερα βιωματικά εργαστήρια πάνω στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη. Ένα διήμερο 7 & 8 Μαΐου, όπου θα αξιοποιηθούν καινοτόμες μέθοδοι και εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού ώστε να βρεθούν πιθανές λύσεις και εφαρμόσιμες προτάσεις στις εξής 4 θεματικές:


Branding: Ένα εργαστήριο για τον συνδυασμό χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων της nitra gallery, την επικοινωνία και την επιρροή μιας διαδικασίας σκέψης. Η αξία που δημιουργείται μέσα από την ιστορία, την κουλτούρα και το ύφος της gallery και καταλήγει σε στοιχεία που καθορίζουν και την επιτυχία της.

Extraversion & synergies: Εξετάζουμε το MIET ως κομμάτι του περιβάλλοντος του μέσω της κατανόησης άλλων δράσεων, της συνύπαρξης, της διάδρασης, της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας του τόσο με τους άλλους φορείς όσο και με το κοινό του.

Audience development: Εξετάζουμε τις μεθόδους προσέλκυσης, διατήρησης και ενίσχυσης του ακροατηρίου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μέθοδοι και ποιοτικές δραστηριότητες για ένα κατάλληλο και υποστηρικτικό κοινό με διάρκεια στο χρόνο.

Income sustainability: Ένα εργαστήριο για την αξιοποίηση των εσωτερικών στοιχείων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. με σκοπό την διατήρηση και ενίσχυση της βιωσιμότητας του. Η αειφορία και η ανθεκτικότητα μιας πρωτοβουλίας.

  • Ημερομηνίες: Παρασκευή 6/5(19.00-21.00), Σάββατο 7/5(10.00-18.00), Κυριακή 8/5 (10.00-18.00) 
  • Δηλώστε συμμετοχή στην σελίδα www.youthnest.com 
  • Επικοινωνία και απορίες στο email: info@youthnest.com

To Youthnest πραγματοποιείται με την υποστήριξη του stART, ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων) 

Χορηγός Επικοινωνίας: ERGON blog - www.ergonblog.gr