Ανεβάζουν ταχύτητα με έργα 120 εκατ. στις τηλεπικοινωνίες

Την επιτάχυνση των έργων και των δράσεων που σχετίζονται με τον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών μέσα στο 2013 προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του σε ημερίδα για τη δράση ICT4Growth, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ως μίνι επενδυτικό νόμο τη δράση ICT4Growth, επισήμανε ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης. Γι' αυτό τον λόγο τα συγκεκριμένα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ πρόκειται να «μεταφερθούν» στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η υποβολή προτάσεων για το ICT4Growth ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και η δράση αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις επόμενες κινήσεις του υπουργείου, στις οποίες περιλαμβάνεται η προκήρυξη εντός του α' τριμήνου του έργου 200 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές (rural broadband), ενώ σημείωσε πως παραμένει ζωντανή η ιδέα για το δίκτυο οπτικών ινών που φθάνει σε 1,2 εκατ. νοικοκυριά (fiber to the home).

imerisia.gr