Οι ελληνικές Startups που πάνε Λας Βέγκας και CES 2019

Έχει ένα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η επιχειρηματική τεχνολογία, με την μορφή και την υπόσταση των Startups, «εισέβαλε» σε ένα από τα μεγαλύτερα show consumer electronics του πλανήτη, το CES στο Λας Βέγκας. 1.200 Startups από 40 χώρες αναμένεται να βρεθούν στο Eureka Park, ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Η Ελλάδα αναμένεται να έχει παρουσία σαν χώρα αλλά και ιδιωτικά στην επερχόμενη CES με την ελληνική αποστολή να διοργανώνεται και να υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Στο ελληνικό περίπτερο θα συμμετέχουν οι παρακάτω δέκα Startups

SpotlightPOS: H εταιρεία προσφέρει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA με ανέπαφες πληρωμές και wallet.


Η Μαργαρία Δόμπα της SpotlightPOS με την Ingrid Vanderveldt του Empower a Billion Women by 2020.

Ridemind: H Startup προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

O Αντώνης Καραλούλης, CEO της Ridemind.

OramaVR: Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας – υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR).

TEKMON: Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.

CityCrop: Η Startup προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας.


Norbloc: Δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.

PlantBox: Μία φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.

Robotics Academy: Ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Bubbllz: Προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες.

Oviview: Μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.

Τέλος, στο περίπτερο του ισραηλινού VC OurCrowd First θα συμμετέχει και η ελληνική AgTech Centaur Analytics, μια και είναι μια εταιρεία του Portofolio της.

startupper.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!