Knight Frank: άνοδος στις τιμές κατοικιών σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Μικρή άνοδο στις τιμές κατοικιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά 3,7% και 1,8% αντίστοιχα παρουσίασε η Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Knight Frank «Global Residential Cities Index Q3 2018».

Η Βουδαπέστη παρουσιάζει την υψηλότερη άνοδο στις τιμές κατοικιών από πλευράς ευρωπαϊκών πόλεων στο γ’ τρίμηνο του 2018 έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, καταλαμβάνοντας στην κατάταξη την τρίτη θέση μετά την πόλη Xi’an της Κίνας και της Ahmedabed της Ινδίας μεταξύ των 150 πόλεων στον κόσμο που βρίσκονται στον δείκτη.

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας σημείωσε αύξηση τιμών κατοικιών κατά 19% από το γ’ τρίμηνο του 2017 στο γ’ τρίμηνο του 2018 σύμφωνα με την έκθεση.

Η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει μόνο τρεις ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις και συγκεκριμένα το Porto στην Πορτογαλία με αύξηση 16,6%, το Rotterdam και το Amsterdam στην Ολλανδία με 15,7% και 13,1% αντίστοιχα.



Η έκθεση δείχνει επίσης ότι η Ευρώπη στο σύνολό της παρουσίασε ετήσια αύξηση των τιμών κατοικιών κατά 4,2% το γ’ τρίμηνο του 2018 από 5% το 2017, ενώ η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού βρέθηκε στην κορυφή με άνοδο 6,2% σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο έτος.

Η Γλασκόβη με άνοδο 10% είναι η πρώτη από τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και ακολουθεί το Εδιμβούργο με 8%. Παρομοίως το Σαν Φρανσίσκο με άνοδο 10% ξεπερνά το Σιάτλ με 8% που ήταν πρωτοπόρος στην αύξηση των τιμών κατοικιών των ΗΠΑ τα τελευταία δέκα τρίμηνα. Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τον δείκτη έξι Ιταλικές πόλεις βρίσκονται στις τελευταίες 20 θέσεις συμπεριλαμβανομένης της Βενετίας και της Ρώμης.


ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!