Τα 10 μεγάλα project που πρωταγωνιστούν στις Υποδομές της Αττικής

Η Αττική κυριαρχεί στα νέα μεγάλα έργα που είναι σε δημοπράτηση στη χώρα. Συγκεκριμένα, δέκα από τα 40 μεγάλα έργα που είναι σε διαγωνιστική φάση, αφορούν σε έργα που θα γίνουν στην Αττική. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, που έχει ακόμα πολλά ...ψωμιά μπροστά της με το 2019 να φαντάζει η χρονιά έναρξης των κατασκευών.

Τεράστιο έργο που θα ζήσει τον κατασκευαστικό κλάδο για πολλά χρόνια είναι φυσικά το έργο της Αξιοποίησης Ελληνικού που όπως όλα δείχνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2018.

Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία στην Ελλάδα σήμερα είναι το έργο κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Βρισκόμαστε στη Β`φάση της δημοπράτησης και οι υπογραφές αναμένονται το Β`εξάμηνο του 2019.

Μεγάλο, πολύ μεγάλο έργο είναι και η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος που και αυτή προσδιορίζεται να ξεκινήσει το 2019. Το έργο υπόσχεται να μεταμορφώσει τις μετακινήσεις από και προς το νησί του Αίαντα.

Εντυπωσιακό, το πρώτο του είδους του είναι και το έργο για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου. Oι υπογραφές έχουν πέσει και μετά την έγκριση της DG Comp τα έργα θα ξεκινήσουν, μέχρι το τέλος του έτους. Εκεί θα δημιουργηθεί το πρώτο ευρείας κλίμακας Logistics Park στην Ελλάδα.

Έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος του μεγάλου σιδηροδρομικού έργου της Σήραγγας Σεπολίων που αφορά την υπογειοποίηση του τμήματος Αθήνα-3 Γέφυρες.

Μπλοκαρισμένο στο ΣτΕ είναι το μεγάλο λιμενικό έργο έργου επέκτασης του Προβλήτα Κρουαζιέρας στον Πειραιά. Η εξέλιξη του διαγωνισμού είναι νεφελώδης και αναμένονται εξελίξεις.

Ενώ τα έργα Α`φάσης για την Ανάπλαση Φαλήρου είναι σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται πλέον και η δημοπράτηση των έργων Β`φάσης που θα μας αποκαλύψουν και το νέο παράκτιο πάρκο της περιοχής. Στο σύνολο του το project θα ολοκληρωθεί το 2021.

Μέσα στο καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε και το έργο προμήθειας των 25 Συρμών νέας γενιάς Τραμ στην Αθήνα. Τώρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα για τη Διευθέτηση του Ρέματος Κόρμπι στη Βάρη και το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης.

Είναι φανερό πως η Αττική συγκαταλέγεται μέσα στους κερδισμένους των κατασκευών για το 2018, με την τάση να λέει ότι αυτό θα συνεχιστεί και με άλλα έργα το 2019 όπως η Β`φάση του Σιδ.Σταθμού της Αθήνας, το Mall στον Σιδ.Σταθμό Πειραιά, την επέκταση του αεροσταθμού στο Αεδροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος κ.α.


Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!