in4capital: Η «ήρεμη» επενδυτική «δύναμη» της ελληνικής Startup σκηνής με 2 δισ. ευρώ διαθέσιμα προς επενδύσεις!

Eχοντας πραγματοποιήσει ήδη τρεις επενδύσεις, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ η in4capital ετοιμάζεται, έως το τέλος του έτους, να ανακοινώσει ακόμη τέσσερις επενδύσεις σε ελληνικά Startup συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ η πρώτη επένδυση από τις τέσσερις νέες επενδύσεις, 400 χιλ. ευρώ η δεύτερη επένδυση και από 200 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα η τρίτη η τέταρτη επένδυση.

Eτσι, με την ολοκλήρωση και του δεύτερου κύματος επενδύσεων, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η in4capital θα έχει ολοκληρώσει συνολικά 8 επενδύσεις – τοποθετήσεις στις οποίες συνολικά θα έχει διαθέσει 3,1 εκατ. ευρώ!

Eνδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι 8 αυτές επενδύσεις – τοποθετήσεις έγιναν μετά την αξιολόγηση συνολικά 40 προτάσεων που η ομάδα της in4capital, είδε στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών, «οργώνοντας» όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Αυτή η σχέση δίνει ένα ποσοστό επιτυχίας που προσεγγίζει το 20% και είναι αναμφίβολα είναι από τα υψηλότερα.

Που και πως επενδύει η in4capital

H in4capital βοηθά στην διαδικασία επαφής των Startups με τους επενδυτές και ειδικά στην επιλογή του σωστού επενδυτή η οποία είναι μια αρκετά πολύπλοκη και ταυτόχρονα κρίσιμη διαδικασία για μια Startup εταιρεία. Ειδικότερα, η in4capital έρχεται να δημιουργήσει ένα κοινό σημείο επαφής μεταξύ των Startup εταιρειών και των επενδυτών βοηθώντας έτσι στο γρηγορότερο, αλλά κυρίως πιο ιδανικό «ταίριασμα».

Oι 3 + 1 επενδύσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί

Eως σήμερα η in4capital έχει επενδύσει 1,3 εκατ. εκατ. ευρώ (οι οποίες σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να ανακοινωθούν), ενώ – στρατηγικά – συμμετέχει και στο μετοχικό σχήμα της E–MAILiT.

Mε αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος (κεντρική φωτογραφία), Country Partner της in4capital, ανέφερε στο startuppergr: «η ομάδα της in4capital διαθέτει, εκτός από την τεχνογνωσία και την ευελιξία και ένα πλήθος επενδυτών με ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος οι οποίοι θα μπορούσαν υπό συνθήκες να τοποθετήσουν στην ελληνική Startup σκηνή κεφάλαια που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 2 δισ. ευρώ».

startupper.gr