Η Alibaba θέλει να κάνει παγκόσμια επιτυχία τις «Μέρες Εκπτώσεων»

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba δήλωσε ότι το πολυαναμενόμενο μέγα-event εκπτώσεων πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο σε όρους «κλίμακας και εύρους», καθώς η συνεχίζεται η ανάπτυξη του event που έχει καθιερωθεί ως ημέρα πωλήσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το event, που λαμβάνει χώρα στις 11 Νοεμβρίου, είναι η μέρα που η Alibaba πραγματοποιεί τεράστιες εκπτώσεις σε όλες τις πλατφόρμες της, κάτι που συγκρίνεται με τη γνωστή Black Friday στις ΗΠΑ.

Το event, το οποίο πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, ονομάζεται Singles Day και δημιουργήθηκε από τον νυν CEO της εταιρείας, Daniel Zhang, το 2009. Το event είχε αποφέρει τότε 7,8 εκατ. δολάρια τζίρο σε αξία εμπορεύματος. Ο αντίστοιχος τζίρος το 2017 έφτασε στα 25,3 δισ. δολάρια.

Την Παρασκευή, η Alibaba εγκαινίασε επίσημα το φεστιβάλ με μια εκδήλωση στο Πεκίνο, όπου ο Zhang επεσήμανε πως το φετινό event θα είναι το μεγαλύτερο σε όρους «κλίμακας και εύρους».

Η Alibaba ελπίζει ότι η πολυεθνική και διαπλατφορμική προσέγγιση του event θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τις περσινές πωλήσεις και να χαροποιήσει τους επενδυτές.

Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν μια ευχάριστη τροπή για την εταιρεία, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 17% φέτος.

newmoney.gr